onsdag 27 mars 2013

Onsdagen före påsk


En helt vanlig onsdag med den lilla skillnaden att småpluttarna på föris skulle åka till Blåkulla. Eller något åt det hållet i alla fall. En liten killes tredje påsk men första gång som påskkärring. Jag tror han gillade det. Jag tänkte att hucklet på huvudet skulle åka av illa kvickt, men den fick sitta kvar åtminstone den tid jag var närvarande.


Lämnade och åkte mot jobbet. Hann med trettio minuter styrka innan öppning. Med TRX och kroppen. Lagom svettigt och med bra flås. Det gäller att hålla tempot uppe och det gör jag ju automatiskt med hjälp av tabataappen. 20sek jobb, 10sek vila, 20sek jobb ny övning och 10sek vila. Åtta gånger totalt, fyra per övning. Mycket övningar som involverar de stora muskelgrupperna vilket automatiskt genererar lite mer flås. Både burpees och utfallshopp satte mig på prov och i kombination med tuffa bålstabilitetsövningar kändes det rejält. Fina grejer.


På jobbet finns två stora godisägg innehållandes väldigt få godisar jag skulle välja om jag fick välja helt själv. Men likt förbannat ropar de där äggen på mig och varje gång jag råkat gå förbi slinker det ner ett par stycken. Men vad gör det egentligen? Det är ju påsk ändå. Och det är det inte varje vecka.


Till lunch kände jag däremot ett stort sug efter matig sallad. Så jag skaffade mig en sådan. Dock var den inte så värst matig insåg jag när jag ätit klart. Bulgur lagom till en tvååring knappt. Därför blev det även en desto matigare wrap med bland annat bulgur, feta, valnötter, edamebönor och grönsaker köpt till mellis. Ja, och några fler godisar då.

Inga kommentarer: