tisdag 19 mars 2013

Friskförklarad

Planen var att vara helt bra på tisdag, det vill säga idag, och så blev det. Planer är ju till för att (oftast) följas. Visserligen lite snorighet kvar, men oceaner mycket bättre än exempelvis i lördags, så det blev spring som planerat idag.

Teknikdistans, som jag brukar kalla det, till jobbet. Vanlig hederlig distans, ganska lött sådan, med extra mycket fokus på teknik. Lisa från Running Sweden använde en sådan så bra liknelse under söndagens utbildning: "Tänk att du är en segway" Om detta är den rätta stavningen på denna maskin vet jag inte, men en klockren liknelse är det. När du lutar dig bakåt/hamnar i ett upprätt läge stannar segwayen. För att den ska köra måste du stå lätt framåtlutad. Precis så är det ju att springa ekonomiskt! S enkelt egentligen. Vi fick även lära oss ett knep för att springa bra i nedförsbackar, men detta fick jag inget bra tillfälle att praktisera idag. För mycket folk i de backar jag tog mig nedför.

Efter en intensiv dag på jobbet var det sedan dags för en gammal hederlig hemjogg. Dessa hemjoggar går alltid väldigt väldigt långsamt, men idag tog jag nog priset. Trots att det inte var alls länge sedan sön låg i modd på vägarna verkade min kropp redan ha glömt hur det känns. Den nysnö som låg på kvällens vägar gjorde det nämligen väldigt slirigt och segt. Men hem kom jag tillslut och kan lägga totalt knappa 14km till handlingarna denna dag. Kort plus kort blir helt ok. Bra så.


Inga kommentarer: