lördag 1 december 2012

Mys för hela slanten

Det kändes extra lyxigt med ledig fredag igår. Dels för att det snöade hela dagen och dels för att jag fick några timmar helt för mig själv då Sixten var en sväng på förskolan då de hade maskerad. Efter att ha jobbat undan ett par grejer insåg jag att jag skulle hinna med en springtur innan jag skulle hämta hem honom. Snabbt bytte jag om coh gav mig av. Jag blev nästan lite irriterad på att det snöade snett och rakt in i mina ögon i början, men den lilla irritationen släppte så snart jag  svängde nittio grader.

 
Jag hade från början tänkt mig ännu en lufsjogg (Det är liksom den tiden nu, då större delen av passen ska vara lättdistans.) men det var så himla roligt att det var snö så det blev istället ett kortare tempopass där jag stegrade farten upp till 4km och sedan höll en konstant fart upp till 8km. Det var mestadels oplogade cykelvägar jag sprang på så tempot blev lite lägre än det vanligtvis skulle varit, men det kändes ändå himla bra. Det enda minuset var att det blev en alldeles för kort nedjogg, men jag hade en tid att passa.

 
Efter att ha sovit ett par timmar ihop med Sixten plockade jag fram pepparkaksdegen jag bakade häromdagen. Sedan startade vi igång Sixtens första pepparkaksbak. Dock tröttnade han redan efter några minuter så jag fick baka klart själv medan han kollade på Pippi (som han skulle kolla på dygnet runt om han själv fick bestämma). Efter middag och nattning gjorde jag sedan Rocky roads. Godaste julgodiset.

 
Snart ska jag ge mig iväg på kvartalsutbildning i Body Balance och Sixten ska få umgås med en av sina mostrar. Sedan väntar mera julbakande och mys hela helgen lång. Kanske hinner jag med en liten springtur imorn kväll när Martin är tillbaks också. Hoppas.

4 kommentarer:

Josefin - www.overthetop.se sa...

Å det verkar så härligt att ni fått snö i Stockholm. Här i Götet är det fortfarande Novembergrått... Bra jobb, med tempoturen!!

Unknown sa...

men så mysigt! snöjogg, bak, Pippi... min Odin (storasysters son) är också ett stort Pippi-fan!

Unknown sa...

Grr, vad skulle du påminna om detta godis för! Håller som bäst på att gnaga mig igenom en hel glasslåda full med godisar.

Elina sa...

Vad gott! Jag gjorde också Rocky roads häromdagen! Men har du i Dumle också? Eller är det någon slags fudge?