tisdag 25 december 2012

Det blev en tur idag också

Det där med att 'riktiga löpare' springer på julafton har jag inte mycket för. Vadå riktig? Du är väl inte mindre löpare om du inte springer en viss dag? Jo, jag fattar att det sägs halvt på skoj (eller nästan helt) men jag kan ändå inte låta bli att irritera mig på det. Det låter elitistiskt i mina öron och sådant ogillar jag. Men. Jag har sprungit på julafton i många år nu. Minst sedan 2007 då jag började regga min träning på nätet, men eventuellt ett eller ett par år ytterligare, jag minns inte så noga. Men det har hur som helst blivit en tradition jag gillar. Det är ett skönt sätt att börja julaftonen med och så blir det kanske lite extra plats i magen för allt gott. Att börja dagen med löpning gör mig nämligen alltid extra hungrig och hungrig vill jag vara när jag ska äta massa julgodis. Ja, jag äter ju självklart mat också, men ärligt talat är det godiset som är godast. Julmat är ju liksom inte så speciellt. Det är ju bara helt vanlig mat men lite tilltwistad.Idag är det juldag och det blev ett pass idag också. Lite längre och lite snabbare. Inte snabbt, men snabbare. Det är lite moddigt här också men inte i närheten av hur det är i Stockholm. Visserligen är det lite mindre snö här men det väntas inte i tre veckor innan det plogas på gång- och cykelbanor... Martin invigde sina Icebugs som tomten kom med igår. Nu kanske han klagar mindre på vintern?När Sixten vaknat från sin middagslur ska vi ut och åka pulka och ikväll ska jag (vi) träffa några av mina barndomsvänner. Intensivt är livet på julen. Intensivt men kul. Mera spring blir det nog också, men inte idag. Dock mera julgodis.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller med till 100 % angående uttrycket!
Det var därför jag inte kunde låta bli att vara ironisk i mitt inlägg. (Hoppas du fortstod det).

Ha en bra fortsättning!
Kram M

Suzan sa...

Åhhh! Icebugs!

Life of Lisa sa...

Så otroligt skönt att träna på julafton.
För mig oerhört icke-elitistiskt. Längdskidor kan vara en ny tradition. Om jag inte säljer mina (som nu gått totalt 22 km) i slutet av februari vill säga ;)

Tack för en inspirerande blogg och god fortsättning!

Unknown sa...

Hehe jag retar mig också lite på det där uttrycket... Jag sprang förra året men inte år, och jag är minsann löpare för det ;)

Ha en härlig fortsättning på mellandagarna!