söndag 16 december 2012

Eländigt kortlångpass

Plusgrader och sörjsnö räknas inte som riktig vinter så därför gör det inget om jag klagar. För det tänker jag göra nu. Jag avskyr slaskig, sörjig sorglig smutsbrun snö som kantas av gropar och allmänt svårframkomlig terräng. Verkligen ogillar som i avskyr.

Fortfarande korta långpass i mitt schema. Såklart, jag är ju typ inne på andra veckan innehållandes långpass överhurvudtaget. Men kort kändes idag skitlångt. 19km är visserligen inte superkort, men för mig, mina mål och mina förutsättningar räknas det som ett kort långpass. Kortlångpass. Men som sagt, idag kändes det som minst 29km. Eller längre. Jag trodde aldrig jag skulle komma hem och ärligt talat var det inte sådär jätteskoj. Västerbron och en kort bit av norr mälarstrand borträknat, där gick det nämligen att springa helt obehindrat.

Nä, hit med riktig vinter igen. Minusgrader och vit, ren och fin snö på vägar utan modd. Med ordentligt plogade vägar där man tar sig framåt utan att åka nästan lika mycket bakåt igen.

6 kommentarer:

Ingmarie sa...

Håller med dig. Det här är INTE skoj för det är ju liksom "ingenting". :-(
Nu hjälper nog inte ens Icebug. (Har inte vågat testa mina ännu. Måste ju vara säker på att de funkar hyfsat..)

Malin H sa...

Undrar lite om skor. Vissa dagar funkar ju de vanliga men när det ligger snö vad ska jag använda då? Icebug? Bor i södra sverige och här ligger inte snön många dagar innan slask och modd tar vid. Hur många skor behöver man? Jag löptränar mest som en kompliment (max 2 dagar i veckan) till bodypump och combat som jag köra flera dagar i veckan.

Saras Träningsblogg sa...

Ja usch va trist att det blev slask och skeetväder! Det var ju så fint! Men du, 19 km låter grymt bra i mina öron ;) hehe. Men de är klart, man vill ju ha en go känsla med och det är så jobbigt om den inte är där! Lycka till på nästa pass! Det kommer kännas bättre, det lovar jag :D Kämpa på!!

Snorkkis sa...

Verkligen segt och slemmigt före för löpning nu, men tänk ändå vad du kämpade bra igår. Det kommer du att ha igen! Och man måste ju ha de där sega passen också.

mammaspring.com sa...

Tänk som så at varje segt pass ger dig extra styrka tills då våren anländer!

Löpning & Livet sa...

Malin: kanske är broddar ett bra alternativ då? Om du inte vill köpa ytterligare ett par skor. De är helt ok! Även om dubbade skor är en helt annan sak.