tisdag 4 december 2012

Fart och lufs

Efter att ha tagit pulkan till förskolan imorse satte jag av i joggfart. Värmde upp i 3km och startade sedan igång en fartlek. Inte efter tid, puls eller sträcka utan endast lite som jag kände för. Eftersom jag är av naturen lat tog jag det givietvis lugnt i uppförsbackarna och drog på på flacken och i nedförsbackarna. Andra kanske gör det motsatta men inte jag inte. Är det fri fartlek på schemat gör jag den fri. Dock liggerf okus just nu på långa ökningar så det försökte jag hålla mig till. Det kan hända att latmasken tog över någon gång, men på det stora hela fungerade det bra.

Bild från i fredags. Då var det mycket mindre snö.
 
Efter att ha sålt broddar och Icebugs hela dagen bytte jag om och lufsade hemåt. Med betoning på lufsade. Snömodden är nämligen här nu. Jag klagar inte, jag bara konstaterar. Det gör inte så mycket faktiskt, det är ju bara att låta pulsen styra och faktiskt sänka farten. Jag upplever det helt ärligt inte vara någon större skillnad att springa med Icebugs, broddar eller med helt vanliga springskor i just modd. Snön glider liksom ändå undan. Eftersom jag verkligen springer lågintensivt när jag ska springa lågintensivt blev det inte mycket till fart ikväll. Men inte bryr jag mig om det. Det betyder mer tid ute i den underbara vita världen.

2 kommentarer:

Caroline - Klara,färdiga,Spring! sa...

Låter som en bra kombo av spring idag:)
Är det en sån där babypulka ni har till Sixten?
Vi är på jakt efter en men vet inte riktigt vilken variant man ska ha.

Löpning & Livet sa...

Ja det heter den kanske. Det är liksom en sits, med ordentligt ryggstöd. Sixten gillar den :)