onsdag 19 december 2012

Jag får lov att ändra mig

Jag har tidigare tyckt att gaiters/damasker verkar onödigt. Jag menar, det är ju inte så att jag pulsar runt i decimeterdjup snö. Jag håller mig faktiskt till vägarna. Som i och för sig inte är särskilt bra plogade...


Men efter att ha testat igår kväll och nu imorse får jag nig lov att ändra mig. Helbra ju! När modden yr runt fötterna är det lätt att hälsenor och vrister blir kalla och blöta. Men med gaiters/damasker i vattensvstötande material undviks det. Varför kom jag inte på det tidigare??

5 kommentarer:

Unknown sa...

Ja visst är det bra! Mina inköptes för att slippa grus i dojan men funkar ju även kanon när man pulsar i djup snö, eller modd då.
Är det reflex på sidan förresten? Det verkar ju smart.

Miss Agda- Småbarnsliv och endorfiner sa...

Precis så kände jag med termokjol- varför hade jag inte köpt mig en tidigare (menar självklart inte som ett löparplagg utan när jag är ute med barnen i minusgrader). Damasker har jag haft i flera år nu och älskar dem då jag verkligen hatar att bli kall och blöt om strumporna.

Anna (Orka mera) sa...

Jag vill också ha! Skulle köpa ett par till mig själv i födelsedagspresent men det var slut. Nu kör jag med avklippta strumpor över hälsenorna, men det är ju inte riktigt lika flashigt :)

Löpning & Livet sa...

helena: smart, jag har inte tänkt på att man kan använda dem för att undvika grus. Springer inte så ofta i grus, men om jag gör det ska jag testa.

missagda: ja, termokjol är en bra grej. skulle vilja ha en tunn variant att använda på kalla långpass!

anna: funkar säkert också :)

Pernilla sa...

Ja, visst är de toppen :)
Jag har använt mina i 2 år. Funkar oxå jätte bra då man springer på spånbana, Då får man inte små stenar/barr,spån/rosk inne i skon. Dessa brukar irritera och ge skavsår i värsta fall