lördag 29 december 2012

Nu är det intensivt igen

Sjukdom överallt och svårt att få ihop personal. Min halvfredag fick bli helfredag med en halvsjuk och en förkyld tjej som jobbade på så gott vi kunde. Jag står för den förkylda. Tack och lov utan halsont och andra symtom så springa en snutt tänker jag göra senare idag. Trodde ett tag att jag skulle tvingas hoppa in och jobba idag, men slapp tack och lov. Idag är nämligen stroa fixardagen. Vi har hyrt bil med start förra söndagen och slut imorgon. Idag planerat Ikeabesök, skräpslängning och kanske storhandling av mat om vi hinner. Bra att passa på när tillfälle ges. Bra att vara på plats på Ikea strax efter öppning. Inget trångt alls och vi kände oss inte det minsta stressade.

Nu byggs det hylla och storsäng till stortoddlern som fyller två i februari. Vi hade tänkt börja med juniorsäng just runt tvårsdagen men tjuvstartar lite. Det där med att passa på när tillfälle ges. Bil har vi inte ofta.

En pizzadeg på jäsning, nyårsmiddag på planeringsstadiet inne i mitt huvud. Någon mil superlugn löpning innan middagen för att klara av en liten grej jag tagit mig för. 300 mil. Jag brukar inte göra saker "bara för att". Inte särkilt ofta iallafall. Men när jag såg att jag hade chans på 300 mil år 2012 kände jag att nu var det läge. Status nu med tre dagar kvar är 2953,3 km. Alltså inte mycket alls. Det klarar jag så länge jag inte drabbas av halsont, feber eller allmän hängighet. Håller en tumme. Funderar starkt på att stanna vid prick 3000 km. 300 mil. Högsta årssiffran hittills. Nöjd. Men det svider lite att Martins mätare står på 3163,5 km. Inte bra alls. Men det tar jag igen ett annat år. Och så ursäktar jag mig med att jag klår honom med hästlängder vad gäller övrig träning. Men är det ju så att det inte nödvändigtvis är den som tränar mest som blir bäst utan den som tränar smartast. Dumt att tävla om distans, timmar och minuter alltså. Men lite roligt trots allt.

4 kommentarer:

Fit-Eva sa...

Härligt med 3000 km! Själv har jag fått till 3665 km 2010 och 2011 (eller var det 3700 2011?), dvs snitt på 10 km/dag. Jag gillar jämna fina siffror jag med :-)
I år blir det lite mindre pga foten men 2013 då får nog ta och bli en all-time-high :-)

Annoula sa...

Oh! Bra siffror säger jag!
hejar!

Dahlhöjd sa...

Hej! Tittar förbi med jämna mellanrum. Hur mäter ni km/år? Funbeat. Garmin Connect. 300 mil låter ju rimligt! :)

Gott nytt år!

/Johan

Löpning & Livet sa...

Tack för alla hejarop!

Johan: Jag springer med en Garmin 305 och reggar träningen på jogg.se