lördag 1 december 2012

Dubbelt upp
Vanliga lussekatter och saffransbullar med mandelmassefyllning. Kan det blir bättre? Nej, jag tror inte det. Lätt är det också. Det är bara att googla fram ett recept på lussedeg (Gärna innehållande kesella, det gör degen smidigare och bullarna luftigare. Tycker iallafall jag. Förresten en av två gånger jag använder mig av kesella. Lussedeg och ibland i pajdeg. I övrigt tycker jag det smakar ogott. (Smaksatt kesella borträknat)) och sedan dela den i två. Av ena delen fixar du sådana där katter (Varför heter det katter?? Det ser inte ut som katter.) och den andra kavlar du ut så att den blir lagom tunn. Sedan brer du på en blandning bestående av 50g smör och 100g mandelmassa. Jag rev både smör och mandelmassa med hjälp av ett rivjärn, då blev det lätt att blanda ihop. Rulla sedan ihop degen och skär lagom tjocka skivor som du lägger i formar. Pensla alla varianter med ägg, sätt russin i katterna och strö hackad mandel över bullarna. Jag hade egentligen tänk strö pärlsocker över bullarna men det fanns visst inget sådant hemma. Det blev gott ändå.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Åh vad gott!
PS. Jag tycker man borde få en eloge om man hittar ett lusse-kattrecept UTAN kesella. Jag försökte med det förra året men gav upp efter en halvtimme. (typ). Haha! :-D

Men som du säger, de blev ju bra de också.

Unknown sa...

saffransbullar (med mandelmassa) slår lussekatter med hästlängder tycker jag... oavsett om lussekatterna innehåller kesella eller ej.

Ingmarie sa...

Ska ta tag i det där bakandet jag också. Men det blir veganbullar. :-)

Jenny sa...

I dag blir det bak, saffransbullar med nutella och mandelmassa!

Josefin - www.overthetop.se sa...

Mmmums, och tack för tipset. Får bli lussebak nästa helg för mig. Ska definitivt testa med mandelmassa!