måndag 20 augusti 2012

Upp, ner, upp, ner

Det där springet alltså. Det går verkligen upp och ner som en jojjo. Väldigt mycket ner innan resan till Sicilien. Lite upp där, även om jag mest sprang lugnt och kort och bara tre gånger. Väldigt mycket upp i lördags då jag sprang en lättdistans på knappt 9km. Pigga ben, lätt känsla i kroppen och allmänt kul. Igår ett kort långpass på drygt 19km. Inte kul, inte lätt. I och för sig rätt lätt i början, men i takt med att terrängen i Nackareservatet blev mer och mer backig, desto segare. Mot slutet riktigt tråkigt och riktigt jobbigt. En blåsa på ena lilltån som nästan fick mig att halta i början av passet. Eller nej, den fick mig att halta, jag ska inte ljuga. Kanske dumt att fortsätta, men jag är envist dum ibland. Nåja, det släppte efter ett tag, men kanske sprang jag och spände mig lite väl mycket för att det skulle vara bekvämt. Jo, så var det. Dumt.

Idag är tån lite mer normal. På schemat står endast kort och lätt transportjogg till och från kvällens Body Balance. Kanske är det upp idag? Imorgon kvalité. Har inte bestämt mig riktigt än (Fördelen med att vara sin egen coach!) men jag tror att det blir 6x1000m. Eventuellt progressiv tempolöpning, det beror lite på hur kroppen känns. Om man ska gå efter de senaste dagarnas logik blir det väl ner. Tufft alltså. Eller så har jag varit nere på botten och vänt nu.

4 kommentarer:

Jonna sa...

vad spännande att Sixten börjar nu! Hoppas så att det känns bra för er alla!

Du är så imponerande ska du veta, som radar upp sådana resultat och "ändå" inte har någon tränare, utan tränar dig själv! Tyder såklart på stor kompetens och kunnighet hos dig själv!

Västgötskan sa...

Känslan på passen går ofta upp och ner tycker jag. De gånger man TROR att det ska vara som segast går nästan bäst. Tror det är för att man inte har några förväntningar innan...

Lycka till på nästa pass! :-)

mammaspring.com sa...

Försöker tänka själv om så... att då det känns som tyngst och jävligast... då vänder det! Man behöver ha tunga dagar och veckor, för det är de dagarna som gör att man går framåt! Plötsligt känns allt lätt igen!

Carina sa...

Känslan är verkligen inte att förlita sig på alla gånger! Tycker det händer till och från att den är helt fel! Inte förrän man är ute vet man vilken typ det ska bli dessa gånger!