tisdag 7 augusti 2012

En dag i augusti

En dag som började dåligt blev bättre med tiden. Egentligen vet jag inte varför det kändes som att det började så dåligt, men förmodligen eftersom jag sov dåligt. Svårt att somna, vaknade flera gånger, drömde konstigt och var därmed trött när jag vaknade. Sedan tvätt och städ. Men också trettio minuter corestyrketräning. Inte det lättaste med en snart ettochetthalvtåring i hemmet. Det blir lite tyngre kan jag avslöja. Alltid när jag kör någon typ av plankor envisas han med att hänga över mina axlar eller övre delen av ryggen. Och idag när jag körde höftlyft med fötterna i trxen satta han sig på höften. Men det var rätt bra, då blev övningen effektivare.


Med toddler...

Kanske blev han trött han också för i tre timmar sov han sedan middag. Det var dör någonstans dagen vände för jag fick en hel del gjort. Saker som tyngt ner som nu är undangjorda. Perfekt. Mot slutet började jag till och med vänta på att han skulle vakna. Det blev lite långtråkigt nästan.
...och utan toddler.

Lite lek utomhus och middagslagning. Ett litet misstag där dock. Istället för passerade tomater hade jag råkat köpa krossade och det märkte jag först när jag börjat hälla ner dem. Illa. Jag avskyr krossade tomater. Tomater (förutom i passerad form, ketchup, puré eller soltorkade) och lök (förutom vitlök som jag älskar) kommer jargong aldrig lära mig äta. Jaja, toddlern gillade iallafall maten.

Så dags att springa. Fortfarande känns det segt, men kanske lite bättre idag ändå. Låg puls så det borde inte finnas något virus i kroppen. Däremot kände jag mig tung och seg. Visserligen sprang jag en rött kuperad runda, men nä, formen är inte vad den nyss var. Hoppas solen och värmen och bara pyttelite lufsjogg (I bästa fall.) ställer allt till rätta igen. Jag tror att det kommer göra gott faktiskt.

10 kommentarer:

LinnaLi sa...

Lämpligt med den sömnen som sonen hade :P Vår yngsta behagade sova 20 minuter idag ;P

Ha det bäst!

Linda

Ingmarie sa...

Det kommer att vända, det är jag 100% säker på. :-)

Carina sa...

Klart det vänder. Det gör det alltid! Snart är de sega benen ett minne blott!

Jenny sa...

Njut av er semester, Sicilien låter underbart! Och du, formen kommer tillbaka...garanterat! :)

Jonna sa...

Jag tror fortf att det är precis som det ska vara... du kan ju inte ha toppform jämt ju ;) nu är det segt ett tag, sen vänder kurvan uppåt och når sin topp lagom till dina lopp!

Västgötskan sa...

Jag hade inte kunnat göra en antydan till höftlyft med en unge på mig... Så bra! :-D

Livskraft sa...

Både för och nackdelar med att barnen vill hjälpa till, mysigt samtidigt som man vill träna ifred, i alla fall jag.

Löpning & Livet sa...

nej, den kommer förmodligen tillbaka den där toppformen. Just nu vill jag mest ligga i soffan och äta glass så då gör jag väl det då :)

MMS sa...

Måste bara fråga, hur funkar det med trx:en. Har du den i en dörr? Funderar på att inhandla trx men osäker på vart jag ska få fast de!

Löpning & Livet sa...

det funkar bra, fast bättre ute där jag fäster den i ett träd eller liknande. Inne fäster jag den mha ett dörrfäste i en dörr. Funkar ok.