tisdag 21 augusti 2012

Nya planer och sopptips

Nä, det blir varken tusingar eller tempolöpning idag. Det blir vilodag. Jag känner att jag behöver det för att förhoppningsvis orka köra ett tufft pass imorn. Går det dåligt imorn tar jag ett par dagars paus ytterligare för då är det nåt lurt i systemet fortfarande. Sixtens höstblåsor drabbade ju även mig (om än betydligt lindrigare) och så blev jag förkyld i slutet av Sicilienresan. Även om jag känner mig frisk så har kanske kroppen något läkjobb kvar att göra. Det återstår att se. Gårdagens transportjogg kändes i och för sig helt ok, men jag känner mig lite mer sliten än jag bör göra efter "bara" tre dagars springande i rad, i synnerhet när det varit så pass lätta pass.

Bild lånad från Ica.se

Men jag kan tipsa om en mycket god soppa istället! Snabbt går den att göra dessutom och enkelt är det. Jag utgick från receptet här men modifierade som vanligt lite. Några klyftor vitlök istället för de andra lökarna och grönsaksfond istället för kycklingfond. Dessutom öste jag i ytterligare lite spiskummin samt en skvätt matgrädde av havre. Verkligen mumsigt så testa nästa gång suoppsuget sätter in. Ett gott, gärna hembakat, bröd serveras med fördel till.

8 kommentarer:

Jonna sa...

krya på dig! mmmm, soppa! Jag åt linssoppa idag och tänkte då att soppa är typ det bästa som finns!

Jenny sa...

Krya på dig! Mums vad gott med soppa!

anneliten sa...

Själv gjorde jag denna soppa: http://www.alltommat.se/recept/Jordartskockssoppa-18186, med Voltaires grönsaksbuljong istället för kycklingbuljong och lite mindre grädde. Så god! Tycker till och med tonåring.

Johanna sa...

Störigt med nåt fuffens i systemet... hoppas att det släpper!

Och soppan, mums! Ska börja strukturera upp våra vardagsveckor nu, soppa ska med på matlistan varje vecka!

Ingmarie sa...

Det är skrot när det är så där. Att kroppen lever sitt eget lilla liv...
Men någon gång vänder det!Svar om matställen finns hos mig. :-)

Löpning & Livet sa...

Soppa är både väldigt gott, ofta billigt och snabbt samt höstigt och mysigt! Måste definitivt testa jordärtskocksoppan Annelie!

Löpning & Livet sa...

Tack Ingmarie!

Carina sa...

Hoppas att vilan gjorde susen!!