torsdag 2 augusti 2012

Stretchhjälp och pannkakor

Nu har allt besök åkt hemåt och det är bara vi igen. Eftersom Martins föräldraledighet nu är slut är det bara jag och Sixten fram tills förskolestarten under mina sista semestervecka. Spännande ska det bli. Framförallt ska det bli spännande att se hur mycket sjukdom som släpas hem i och med detta. Tur att vi är bra på att boosta imunförsvaren i detta hem. Inte många sjukdagar för någon av oss. Än alltså...
Däremot har jag sovit sämre den senaste veckan och det börjar märkas. Dödssliten har jag varit idag och en liten godispåse till kaffet efter lunchen och därefter en tupplur gjorde mig inte piggare. Snarare tvärtom. Så jag bytte ut dagens planerade 4x2000m mot ett kombipass. Jag ligger lite efter med styrkan (igen!) denna vecka så jag bestämde mig för att baka in lite sådant i löpningen. Effektivitet är ju något jag gillar. Så först 3,5km lugn och skön uppjogg i kuperade årstaskogen. Därefter 3km tröskel/snabbdistans med början i uppförslut och därefter lite böljande. Om än mest plant. Det kändes oväntat bra ändå! Trodde jag skulle få slita betydligt mer, så det var glädjande.

Hann sedan jogga några hundra meter innan jag var framme vid utegymmet i Eriksdal. Mycket folk men jag lyckades få ihop ett effektivt pass ändå. Supersetade hela tiden och slösade ingen tid på vila. Bara direkt på nästa (par)övning. Tåhävningar + breda pushups, boxjump + hög planka med benindrag, dips + fällkniv, marklyft + utfallshopp, låga chins + hög sidoplanka med armbåge till knä. Avslutade med lite försök till toes to bar. Det gick väl sådär. Men passet var effektivt och bra!
Sedan hemjogg som däremot gick fruktansvärt segt. Uppuppupp och sedan hem och stretcha. Sixten tyckte att jag behövde hjälp med att få ner höften och klättrade upp på ryggen.

Därefter pannkaksätning! Blandade ihop lite på måfå idag som så ofta annars. Idag blev det vanliga pannkakor med en liten twist. Ungefär så här:
3dl fullkornsdinkelmjöl
2 nypor salt
4-5dl (?) mjölk*
1 banan
1-2msk jordnötssmö
1-2msk mandelsmör
3 ägg
Smör att steka i


Serverades med vispgrädde, keso, hallon och blåbär. Mjölk att dricka till. Gott!

* (Jag har verkligen ingen aning om mängden, bara hällde i lite på måfå precis som jag brukar. Smeten ska bli lite lagom lös)

5 kommentarer:

mammaspring.com sa...

Ni har en spännande tid framför er! Visst brukar det ju heta att första tiden mest handlar om sjukdomar men det behöver inte vara så! Och hur som helst så är det en kort tid i livet och en tid då immunförsvaret byggs upp! Pannkakan skulle jag inte tacka nej till :D

Annie sa...

Ni kan mycket väl klara er för ni äter bra och vettigt ! Lycka till !

Karin - Fitness och Hälsa sa...

Lät som en god smet. Får testa något liknande nästa gång!

Snorkkis sa...

Nu blev jag sugen på pannkakor såhär på morgonkvisten. Gillar också gymmet vid Eriksdal; t.o.m. jag är där minst en gång i veckan i samband med löprundor.

felicia sa...

härligt pass med efterföljande härlig energipåfyllning.. kan ju inte bli bättre? :)