torsdag 23 augusti 2012

Lite av varje

Vad konstigt det kändes att lämna Sixten på förskolan (en dag tidigare än planerat) och gå hem och vara hemma alldeles ensam i flera timmar. Men jag kombinerade både lyx och nytta. En tupplur och lite städning och fix. Tuppluren var det lyxiga alltså. Det kändes lite som de sista veckorna av graviditeten och de första veckorna (Månaderna? Jag minns inte.) med Sixten. Då låg jag ofta och sov i soffan mitt på dagen. Verkligen lyx.

Klockan tre hämtade jag en glad toddler som inte hade fällt en enda tår på hela dagen. Stolt blev jag, men samtidigt känns det pyttelite snopet att han inte saknat mig. Men mest bra såklart.

Vi gick hem och gjorde en ny omgång müsli och stack sedan iväg på en vagnjogg. Eftersom Sixten bara sovit en timme på förskolan var jag nästan säker på att han skulle somna en stund. Men det gjorde han inte. Vi stannade iallafall till vid ett litet utegym och satte upp trxen och så körde jag 4 coreövningar. Sixten var faktiskt nöjd och glad där han satt, jag hade väntat mig att han promt skulle ur och "hjälpa till" som han brukar. Dock överraskades vi av ett skyfall. Jag körde klart den omgång jag hade kvar av andra supersetet men avbröt sedan och sprang iväg igen. Det känns bättre att springa än att stå still när det ösregnar. Jag hade nog kört några övningar ytterligare om det inte börjat regna, men man får vara nöjd med det lilla. Sprang istället hem i först ösregn, sedan duggregn, därefter sol och sist ösregn igen. Mysko väder.


Dusch och sedan matlagning. Snabbt, enkelt och jättegott. Wraps. Borde verkligen göras oftare. Det är ju bara att koka upp lite vatten och sedan låta samma mängd couscous svälla där i. Under tiden skalar man edamebönor. Därefter river man gurka och pressar vitlök som sedan blandas ihop med (fet) turkisk yoghurt och blir till tzatziki. Man river sedan morötter och smular ner fetaost i en skål. Allt detta läggs på tortillabröd och viks ihop till valfri form. Om man vill kan man även ha tacosalsa i men vår var slut så det blev det tyvärr inget av. Testa vetja.

2 kommentarer:

Jonna sa...

mmmm vilken härlig mat!

Och så skönt att Sixten trivs! Jag har haft syskonbarn som varit otröstliga vid inskolningen, en pärs för alla inblandade....

Löpning & Livet sa...

Ja, verkligen skönt! Men det kan ju komma bakslag. Fast vi hoppas vi slipper!