lördag 4 augusti 2012

Vilket skitpass

Verkligen fascinerande hur det ibland kan gå så himla bra och ibland väldigt väldigt dåligt. Men vi tar det från början.

8x400m stod på mitt träningsschema idag. Oftast när jag springer fyrahundringar (tusingar också för den delen) blir jag heltokig och kör totalt slut på mig själv. Idag bestämde jag mig för att ta det något lugnare. Jag har ändå ett långpass att klara av imorgon bitti. Fort, men med en eller två växlar kvar var målet. Det var planen.

Planen var också att, som oftast, ge mig ut direkt efter frukost. Men problemet var att jag (vi) sov ända till kvart över nio (!). Segade oss och åt så småningom frukost. Men så kom ju det där triathlonet i vägen. Plötsligt var det redan lunch och eftersom vi hade en tid att passa, tight att få in bådas pass innan dess. Jag erbjöd mig att springa på kvällen istället. Big misstake.

Jättegod morotskaka (Tack C och A) och kaffe är förvisso bra för själen och ger dessutom ett bra extra energitillskott till en ganska hårt tränande kropp. Det är dock inte bra som införintervallermat. Iallafall inte ensamt. Ett större mellanmål hade nog varit på sin plats. Och lite vatten. Men nä då, det glömde jag visst. Misstag nummer två.

Vi cyklade hemåt strax efter sjuttontiden. Jag med Sixten bak. Motvind och backigt. "Jag är väldigt törstig" sa Martin och när jag kände efter insåg jag att det var ju jag också. Stannade och köpte vatten, drack lite. Kom hem, bytte om, sprang iväg. Darrigt, stolpigt, segt. Jag kände redan från de första stegen att det här skulle bli ett dåligt pass. Misstag igen. Dumt att tänka så.

För kort uppvärmning. Tog ett par varv på banan och la även in några koordinationslopp. Långsamt. Segt. Körde igång. Började lugnt och bra. Lite väl lugnt. 1:32. Ökade något och kom in på 1:30 andra gången. Jag hade tänkt mig mellan 1:25 och 1:30 så det var ok. 1:28 tredje varvet och helt enligt plan. Det kändes också helt ok. Sedan gick det utför. Drog iväg lite väl fort och kom in på 1:23. Även om det kändes helt ok under tiden strafade det sig tydligen sedan. För nu gick det både tyngre och långsammare. 1:25, vilket är en helt ok tid, men med en känsla som inte kunde beskrivas som tuff men med en växel eller två kvar. Det kändes nästan max. Tänkte att det var lika bra att sluta efter 6st och passade på att dra på lite mer. Men det gick bara en sekund bättre. Moloken joggade jag hemåt. Nästa gång äter och dricker jag lite bättre innan tror jag.

10 kommentarer:

Träningsglädje sa...

ja träning efter fika alltså, går verkligen inte. varken kroppsligt eller mentalt. jag är verkligen off mode då.

bra jobbat ändå, du sprang ju bra - även om det var med fel känsla. hoppas på bättre pass imo!

Karin - Fitness och Hälsa sa...

Du har säkert lärt dig av dagen så att du förbereder dig bättre nästa gång. Jag tycker att du var duktig som gav dig ut överhuvudtaget!

Anonym sa...

Intervaller är verkligen inte det jag gillar :)
Toppenbra jobbat!

Sara sa...

Fast om du siktade på mellan 1.25 och 1.30 var ju tiderna jättebra? Det var ju bara den första intervallen (innan man kommit igång)som föll utanför tidsramen på fel håll. Men om känslan ska ju också stämma helst...
Bra jobbat i ala fall.

Jonna sa...

Du måste ha en hög lägstanivå när du springer så snabbt med "dålig känsla" !

Löparjohan sa...

Du har en grym lägstanivå om detta var segt och dåligt! Värmen under sommaren tycker jag gör det tungt med allt vad intervaller heter..
Bra jobbat !

Caroline - Klara,färdiga,Spring! sa...

Tack själv för igår! Det gör vi verkligen om snart!
Känner mig nästan lite skyldig till det dåliga passet, morotskakan var ju inte bästa uppladdningen:)
Du kunde fått kesella med funlight haha:)

Caroline - Klara,färdiga,Spring! sa...

Alltså, jag tycker inte att det var ett dåligt pass utan snarare tvärtom men jag förstår känslan:)

Löpning & Livet sa...

Tack snälla ni :) Det var inte dåliga tider, men dålig känsla. Och än värre idag under långpasset. Blir bra med massa vila på Sicilien!

mammaspring.com sa...

Vet du... det här passet har en viktigare uppgift i det långa loppet. Det att det kändes tungt idag... gör att det kommer att kännas lättare nästa gång! Välkomna skitpass! Det får allt att bli lättare och bättre sedan!! Stor kram!