söndag 1 april 2012

Långt långpass och veckodistansrekord

Lagom till att det var min tur att springa långpass började det snöa och blåsa en massa. Min motivation, som inte var på topp innan, sjönk långt långt ner under marken när jag insåg det. Men eftersom jag hade bestämt mig för att dels springa ett riktigt långt långpass idag och dels fixa ett veckodistansrekord var det bara att bita ihop och ge sig ut. (Ungefär som det bara var att bita ihop och köra det planerade intervallpasset till jobbet i fredags, trots iskyla och snöblandad regn.) Viljeträning. Eller pannbensträning kanske.Första tredjedelen fick jag snö på mig, sedan slutade det och såsmåningom tittade även solen fram ibland. Kroppen kändes även idag förvånansvärt pigg, men jag försökte ta det lite lugnt eftersom jag visste att det eventuellt skulle vara lite kuperat på slutet. Det kändes ganska lätt fram till 2 mil någonstans, men därefter började det bli segare. Lagom till att kuperingen började. Som tur var avtog även den efter ett tag. Men då började magen göra sig hörd. Blev lite orolig för att den skulle krascha. Än så länge har det inte hänt (vad jag kan minnas) men någon gång ska ju vara den första. Inte idag dock skulle det visa sig.


Gammal bild från annan rekorddag. 55km på ett pass.

När jag närmade mig 3mil började dock benen bli rejält trötta och det märks att jag inte är så van vid sådana här distanser nuförtiden. Kämpade mig dock fram till min planerade slutpunkt Odenplan där jag stoppade klockan på 33,2km och tog tunnelbanan hem. Precis enligt plan men med 1km bonus! Eftersom räknaren stod på 67,8km innan idag och jag ville nå 100km kunde jag ju inte springa kortare än 32,2km idag. Det hade jag bestämt. 1km bonus är 1km bonus och jag är supernöjd med min springvecka! (Att jag slarvat med styrketräningen behöver vi inte tala högt om.) Nästa vecka blir lite lugnare. Iallafall distansmässigt.

15 kommentarer:

Johanna sa...

Helt galet! Imponerande !!

baramittlillahem-pia sa...

WOW, wow, wow! Sjukt grymt gjort :-)

Jonna sa...

Skoj Andréa med både distansrekord och inte bara långt långpass utan megasuperdunderlångt långpass!

Nä, det känns stressande att ha dubbla mål just nu... med cykling och löpning... kanske ett felbeslut... känns ibland som "det blir varken hackat eller malet" !

Carina sa...

Härlig runda!! Många fina bitar av Stockholm som du fick in där!

Karin - Fitness och Hälsa sa...

Oj, oj, vad mycket du har sprungit den här veckan! Grymt jobbat!

anneliten sa...

10 mil! Grymt jobbat! Och väder som det i dag bygger karaktär.

Västgötskan sa...

Wow, vilket pass!
Och 55 km...??! :-O

Fit-Eva sa...

Härligt Andréa! Härligt!

Staffan sa...

Riktigt bra, och härligt att komma förbi sträckan där det är 10km kvar på maran, en mentalt viktig seger tycker jag! Pannbensväder ger pannbensträning också, ack så nyttigt!

mikael sa...

Bugar inför din prestation. Grymt jobbat Andréa.
Jag måste få in en 10 mils vecka också eller åtminstone komma över mitt rekord på 75.7 km

mammaspring.com sa...

Wow - härligt jobbat!

Linda sa...

Härligt jobbat, jag är djupt imponerad!!
Vilken fin blogg du har, hittar mycket inspiration här:)
Din löparrygga som du skriver om, vilket märke och vad rymmer den? Hur sitter den under löpning?

Unknown sa...

Magar ska uppföra sig! Punkt!
Härligt med bonusen! :)

LöparKrille sa...

Riktigt bra jobbat!!

Löpning & Livet sa...

Tusen tack för alla fina ord och pepp ni strör över mig!