lördag 21 april 2012

En hel dag med tuff träning

Idag har jag spenderat hela dagen på Blogger boot camp. Jag var med de två första åren bbc anordnades men de två senaste åren har jag av olika anledningar fått avstå. Det var roligt att vara tillbaks! Det är mycket positiv energi och inspiration. Fyra tuffa pass kördes idag och för min del började det med ett funktionellt styrkepass där olika typer av (funktionella) redskap användes. Lagom tufft och riktigt roligt.

Första passet. Bild lånad från Upp & hoppa.

Därefter cyklade jag för Therese. Jag och Therese har väldigt olika musiksmak och jag har svårt att motivera mig själv på spinningcykeln om jag inte gillar musiken. Therese är dock en duktig instruktör som vet hur hon ska få igång sina deltagare. Svettig blev jag jag också.

Efter lunch kördes, enligt mig, dagens roligaste pass. Det leddes av Robert Kronberg, föredetta häcklöparen ni vet. Training like athletes var klassens namn och som jag misstänkte blev det en hel del spänst och sprintträning. Riktigt roligt och otroligt nyttig träning för mig som löpare!


Robert Kronberg och hans kompis. Bild lånad från Sparkibaken.

Sist ut, när det verkligen inte fanns några krafter kvar alls i min lilla kropp, var ett utomhuspass med en engelsktalande sträng man. Lerigt blev det men det är bara kul. Däremot har jag, särskilt när jag är så trött som jag var idag, lite svårt för när personer skriker till mig på ett militäriskt sätt. Skrika peppande, javisst. Men när det blir så där orderlikt blir jag provocerad och vill bara göra tvärtom, dvs ge upp. Men det var ett roligt pass ändå. Bra övningar som involverade hela kroppen.

I pausen mellan första och andra passet hölls även lite tävlingar. Väldigt opepp och med tanken att jag kan väl bara köra lite, inte ge upp först, ställde jag upp i den första som var jägarvila. Redan från början började benen fyllas av mjölksyra och jag var helt säker på att jag skulle ge mig efter 2min. Det hade jag typ bestämt. Men sen när fler och fler droppade av vaknade den där tävlingsinstinkten och jag stod och stod och stod tills benen darrade och tillslut även resten av kroppen. Efter 5min gav jag upp. Personligt rekord med någon minut tror jag. Jag har inte testat på flera år. Hehe, är det tävling finns det tydligen kraft. Jag minns inte vilken plats jag kom på men jag tror det var trea eller fyra.


Jag i plankan. Bild lånad från Upp & hoppa


Nästa tävling var plankan. Där tänkte jag inte heller ställa upp först eftersom benen knappt bar mig efter den där jägarvilan. Men så tänkte jag att det kan ju vara kul att testa så jag körde. Liksom under jägarvilan var de två första minuterna värst, sedan vaknade tävlingshjärnan igen. Det slutade med 6min och 30sek och en andraplats tillslut. Personligt rekord även där, tror jag har stått runt 4min innan. Coolt. Jag kör inte särskilt mycket statisk träning, varken i plankan eller ben som typ jägarvila. Dock en hel del olika varianter av dynamiska plankor och så en del benböjsvarianter. Det räcker tydligen till sådant här.

7 kommentarer:

Karin - FitnessochHälsa sa...

Vilken rolig dag ni verkar ha haft!
Grymt bra jobbat i tävlingarna! Gissar att du kommer ha lite träningsvärk imorgon! =)

Ha en fin kväll!

Västgötskan sa...

Training like athlethes-passet lät skitkul! :-)

Och jägarvila i 5 minuter?! Du är min nya idol!!! Det är ju mitt mål. Därför jag kör hårt på det just nu. Har klarat 1 min och 42 sek (som du kanske såg).

Carina sa...

Verkar himla kul det där med bbc!! Jag var på väg och anmäla mig ett år men det blev aldrig av. Någon gång ska jag nog slå till!! Hoppas morgondagen blir lika givande!

mammaspring.com sa...

Är så otroligt avundsjuk att det inte är sant! I nästa åt tänker jag åka över och delta!!!

Anna (Orka mera) sa...

Å vad jag hade velat vara med i jägarvila-tävlingen! Det är min paradgren, bara älskar den. Är den med på schemat nästa år så kommer jag som en pil!

Ingmarie sa...

That´s what I call a day"! Snyggt jobbat!

Livskraft sa...

Ni verkar ju ha haft hur kul som helst. Avis!