tisdag 10 maj 2011

Rumptrubbel

Jo, jag blev ju lite trött i baksidorna i söndags och när jag kom hem och stelnade till blev jag just väldigt stel i högra skinkan. Det har gått lite upp och ner sedan dess men hela tiden blivit mindre stelt när jag rört mig och när jag stretchat.

Idag gav jag mig ut på en kort och jättelugn jogg för att se om jag kunde mjuka upp det hela ännu lite mer, men det kändes inte helt hundra. Inte allvarligt ont, men stelt och lite krampigt. Så nu tar jag det säkra före det osäkra och tar ett par tre dagars löpvila och spenderar istället mycket tid på spikis, med att stretcha, yoga och massera rumpan. Hellre onödigt försiktig än att jag drar på mig något värre. Och föresten hade jag ändå tänkt ta det riktigt lugnt den här veckan då förre innebar dryga 6 mil.

Jag misstänker att det hela orsakats av att jag, när trampdynan på högerfoten irriterade, sprang och spände mig lite för mycket och överkompenserade. Något liknande hände nämligen förra vintern när jag sprang och spände mig för att det var sjukt halt.

Nåja, det här kan nog vara bra för mig. Jag behöver nog något som drar lite i tyglarna nu för jag märker att jag håller på att galoppera iväg lite för snabbt.

4 kommentarer:

Lisapisan sa...

Hoppas det är något som går över snabbt och bara beror på att du spänt dig!!

anneliten sa...

Din rumpa tyglar dig. kroppen är bra på att säga ifrån och det gäller att lyssna ju. men det vet du redan. jag är imponerad över hur snabbt du kommit tillbaka hursomhelst.

Löpning & Livet sa...

lisapisan: ja, jag tror och hoppas det!

anneliten: ja här ska lyssnas supernoga! :)

Marre sa...

Äsch då, vad dumt. Men kanske är det som du säger, det kanske är dags för lite taktikvila. Blääää. :-)