fredag 27 maj 2011

Läst, hört och tänkt

Här och där och lite överallt läser jag då och då om vilka verktyg som finns att ta till för att bli en "framgångsrik" bloggare. Om vilka mål det går att ha med sitt bloggande. Hur det frågas vad läsarna vill se mer av och så vidare. Inget fel med det såklart, vad andra vill göra med sina bloggar har ju ingenting med mig att göra. Men ibland känner jag mig lite gammal och fel. Som att jag liksom inte fattat det här med varför jag ska ha en blogg. Nu vet jag såklart att anledningarna kan vara många, att jag inte är ensam om att ha just min egen inställning till det hela och att jag faktiskt får göra precis som jag vill. Precis som att andra får göra precis som de vill. Och vad vill jag då? Jo, jag vill skriva. Punkt. Jag vill ha min blogg som en slags öppen dagbok som jag kan bläddra tillbaks i och återuppleva fina minnen och saker jag glömt. Jag är inte intresserad av pressevent, produkttestande och dylikt. Däremot tycker jag att det är roligt att träffa likasinnade och det har jag verkligen gjort. Den här bloggen har till och med givit mig ett par riktigt nära vänner som jag förhoppningsvis får behålla livet ut! Dessutom har den faktiskt bidragit till att jag fått de två jobb jag har i nuläget. Helt galet egentligen, men rätt kontakter är onekligen mycket viktigt.

Jag vill kunna se min utveckling, både i livet och inom löpningen. Jag vill se hur mitt skrivande förändrats över åren. Sedan ska jag inte sticka under stol med att det är otroligt roligt att få feedback på det jag skriver. Och att se att det faktiskt finns människor som läser det jag skriver, kanske till och med gillar det. En lite lustig grej är att trots att den här bloggen antagligen främst klassas som en form av träningsblogg, trots att jag även skriver mycket om övriga livet, har antalet läsare ökat rejält sedan jag blev gravid och fick en bäbis och därmed kanske skriver ännu mer om övriga livet än tidigare. Barn engagerar! Det här är ingen stor blogg och jag har inget särskilt mål med den, men den ger mig hela tiden massa glädje och jag är glad att jag har den.

9 kommentarer:

Jonna sa...

Vi är också glada att den finns!

Ja, det är häftigt att sitta och läsa gamla inlägg och se hur man utvecklas, och vad som händer... det är så lätt att glömma!

Vore så kul om vi kunde ses och säga hej i morgon. Kommer du att vara där innan start? Kram!

Cecilia sa...

Jag tycker att det som är skönt att din blogg är att den känns lite annorlunda. Jag identifierar mig mer med din blogg, som känns "vanlig" och samtidigt inspirerande... lite back to basis... Den handlar om vad träningen verkligen handlar om. Inte en massa självbekräftelsebehov och "se så bra jag är" som jag tycker att det blir mer och mer om i många bloggar. Jag uppskattar även annat du skriver om för det är ju så där våra liv faktiskt ser ut. Hur rolig löpningen än är, så är det ju oftast en av många delar i livet.

Fit-Eva sa...

Jag håller med dig i det du skriver. Och din blogg är jättebra för den är personlig och mycket läsvärd så fortsätt på den inslagna banan - gå dina egna vägar; det känns alltid bäst i hjärtat!

Jenny sa...

Håller med dig i varenda liten bokstav, så rätt skrivet. Jag har samma tanke som du med min blogg! Menar du att er lilla underbara bebis sover hela nätterna nu??? Bara att vara glad och njuta! Ha en skön helg och njut!

Jenny sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Löpning & Livet sa...

Jonna: tack för snälla ord! Jag kommer finnas på plats ikväll vid fem sex nån gång och vara där i krokarna imorn ha :)

Cecilia: att inspirera andra är en fantastisk bonus jag verkar få av mitt skrivande. Tack för dina tankar!

Eva & Jenny: jag gillar era bloggar väldigt mycket just för att de skrivs på ett sätt som tilltalar mig. Personligt, ärligt och välskrivet. Plus att ni inspirerar!

Och ja från mellan 21 och 23 till femtiden och det räknar jag faktiskt som morgon! Fast vi brukar sova ett par timmar till efter han ätit :)

Anonym sa...

Bra skrivet och en mycket bra blogg som jag följer. Fortsätt vara den du är och skriv vad du vill, vi alla är olika och så ska det vara - precis som du skrev. Tack för en mycket bra och läsvärd blogg! /malin

Ingmarie sa...

jag är JÄTTEglad att den finns och vill att du fortsätter på precis samma sätt. Du är du och så ska det vara!

Lisapisan sa...

Jag håller med alla här och är jätteglad över din blogg och den inspiration den ger! Fortsätt så =)