söndag 29 maj 2011

Lite reflektioner

♥ Det kändes lite underligt att sitta på gräsmattan på Östermalms IP och amma minuterna innan jag gav mig av mot startfällan.
♥ Det är roligt att en halvmara inte känns som någon lång sträcka, trots att jag bara sprungit längre två gånger sedan jag började springa efter förlossningen och dessa två gånger dessutom är de enda på nästan ett helt år.
♥ Det kändes inte alls så farligt att bryta. Först kände jag mig lite ensam, men när jag kom tillbaks till ÖIP kom det andra brytare från alla håll, så jag var definitivt inte ensam.
♥ Det kändes lite fel att få en finishertröja trots att jag inte fullföljde. Jag frågade till och med funktionärerna om jag verkligen skulle få en när jag brutit, men det skulle jag tydligen.
♥ Det är fascinerande hur tävlingshjärnan kan få mig att helt släppa taget om övriga livet. Inte en enda gång under loppet funderade jag över vad Sixten gjorde. Nu visste jag ju såklart att han hade det alldeles utmärkt med mamma/mormor och systrarna/mostrarna, men alltid annars när jag är ifrån honom brukar jag ändå skänka honom en och annan tanke.
♥ Det känns bra, men lite oväntat, att benen känns precis som vanligt idag, att jag inte har ont någonstans och inte det minsta träningsvärk.
♥ Det är lustigt hur 5:15 fart igår kändes skönt och behagligt medan jag på träning fått slita hur mycket som helst för att hålla samma tempo.
♥ Det känns fantastiskt att jag imorgon påbörjar resan mot halvmaran under 1:38, lidingöloppet under 2:38 och milen under 44 på riktigt. Bring it!

13 kommentarer:

Fit-Eva sa...

You can do it - så självklart: Bring it on!

Jonna sa...

Härligt att du är så fokuserad och målinriktad!

Och såklart Sixten hade det toppen med mostrarna! Mostrar är ju världsbästa barnpassare :D

Och fatta att springa så snabbt och långt och lätt, fast du födde barn så nyss och fortf ammar! Amazing!

Annika sa...

Wow! :) Jag hade ingen aning om att du sprang också... Duktigt att bryta när det kändes i kroppen. Din tid kommer :)

mikael sa...

Fantastiskt!

Du är så målinriktad att de mål du satt upp kommer gå hur bra som helst. Du kommer uppnå dom fortare än vad du tänkt.

Anna sa...

Härlig läsning och så befirande att läsa nu när bara slutspurten är kvar för mig. Du är en cool tjej helt klart!

Karin Engen sa...

Det kommer du fixa hur lätt som helst!! Men du glömde en anna viktig grej: maran under 3.30! Kanske ett tag var till nästa sthlm marathon, men ändå. Nästa år går du i mål närmare 3.20 än 3.30 tror jag :)

Ann sa...

Fy fan vad du är grym! Jag älskar att vara med på din resa!

Marre sa...

Oj, vad kul att det blev en start! Och verkligen inte fy skam att fixa en halvöars så här kort efter förlossning. Jag är mäkta imponerad!

Marre sa...

Oj, vad kul att det blev en start! Och verkligen inte fy skam att fixa en halvöars så här kort efter förlossning. Jag är mäkta imponerad!

AKA sa...

Grym inställning! You rock!

anneliten sa...

Vilken idé. Var du redan anmäld innan du visste om Sixten, eller? Bra tempo också!

Ingmarie sa...

Du är otrolig! Go girl!

Löpning & Livet sa...

Tack! Det är lyxigt med så många som tror på mig!

anneliten: nej jag anmälde mig i höstas så jag var inställd på att det kanske inte skulle gå att springa. Men jag hoppades och det gick ju (nästan) :)