söndag 8 maj 2011

Lite segare idag

Så var det söndag och långpasstajm igen. Hade tänkt mig en ökning upp på 24-25km och stoppade klockan på 24,7km. Idag var det dock lite halvsegt. Mest eftersom det var rätt varmt och värme inte är en av mina favoritspringväder men också på grund av lite småskavanker som störde. Dels min ena trampdyna som stör mig till och från. Jag är lite nedsjunken i främre valven, framförallt på ena foten, och ibland kommer liksom en nerv i kläm och irriterar. Inget som gör ondare än att det går att springa men det är just lite irriterande. Mot slutet blev jag också väldigt trött i övre delen av baksida lår och det störde mig också. Fast nu så här några timmar senare känner jag mig pigg igen, så jag ska väl kanske inte klaga allt för mycket. Skönt att inte vara odödlig liksom..

Det slog mig just att jag invigde mina nya skor också. Smart att göra det på långpass. Eller inte. Men det gick ju hur bra som helst som tur var. Efterlängtade var de iallafall, för trots att jag hunnit samla på mig ett par tre, fyra olika under det senaste året så är det ändå de här som är mina absoluta favoriter. I år är de har de dock inte en endaste fläck rosa på sig som modellen innan, men turkosblå får väl duga det med, jag syns ju iallafall. Jo, såklart det är Asics Ds Trainer som är mina älsklingar. Precis som för så många andra. Ett köp jag var meganöjd med innan jag sprungit en meter i dem alltså.

9 kommentarer:

Therese sa...

Shit vad du springer längre och längre! Nästan svårt att tro att du fött en bebis för bara några månader sen. :)

Det där med nersjunket främre fotvalv kan gå rätt illa. Det är det jag har, och som ledde till en ruskigt inflammerad nerv som kommit i kläm mellan tredje och fjärde tån. Mortons syndrom alltså. Löpvila, stötvågsbehandling och inlägg var lösningen. Hoppas det inte går lika illa för dig, men det kan ju vara värt att kolla med nån naprapat. Fast det kanske du redan har gjort. Nåja, tänker bara tipsa lite. :)

Jonna sa...

Superbra gjort, tycker jag!

Har också fått lite fotproblem under våren, vet inte riktigt vad det är för fel längre men det kommer och går.

Pronerar du? Kan man springa med DS Trainer fast man pronerar, tycer du?

Jenny sa...

Du är grym! Skorna är de bästa....jag har med!

LinaTriathlet sa...

ÅH du är grym på distans!!!

tack för dina fina ord!
det är en utmaning som är heelt galen men jag kommer kämpa som tusan och förhoppningsvis så kommer jag över mållinjen och blir en IronWoman :)

Ingmarie sa...

Onda fötter är ett helsike. Fråga mig.... Om det är samma modell som du brukar ha så brukar det nästan aldrig vara några problem att springa i helt nya skor. Bra jobbat!

Mia sa...

Inte illa Andréa. Som sagt - snart säger det PANG! :)

Löpning & Livet sa...

therese: jo jag hoppas jag ska klara mig undan det där! Går ofta med inlägg til vardags när jag har platta skor och försöker (även om det blir sjukt lite :) öva "knip" med tårna.

jonna: inte kul!

jag pronerar lite och för mig funkar ds trainer bra. det bästa är om du kan kolla ditt steg och dina fötter hos tex löplabbet. även om de tar upp din pronation kanske de inte passar dina fötter.

jenny & lina: tack!

ingmarie: nej och jag brukar sällan få problem med skav eller annat heller.

mia: haha

Kstin sa...

Mortons syndrom drabbades jag oxå av. Vanligt med nedsjunkna fotvalv efter graviditeten. På grund av extravikten =) Det va inte kul alls! 6 km kunde jag ta mig med bara domningar men efter det blev varje steg som att kliva på knivar! Tack och lov så är det inget allvarligt, inte kroniskt om än det kan vara långdraget. Hos mig gick det över ganska fort.

Löpning & Livet sa...

Jo jag har (genom mitt jobb) förstått att det är ganska vanligt att fötterna plattas ut under graviditeten. Men mina fötter var platta redan innan och jag gick för säkerhets skull med inlägg i vardagsskorna hela graviditeten, så jag hoppas att det inte blivit värre :)

Mortons verkar inte vara en kul historia så det hoppas jag att jag slipper! Hoppas du också slipper drabbas igen!