söndag 15 januari 2012

Det är roligt när det går bra

Det går ganska bra just nu. Så bra att jag är beredd på bakslag snart. Typ någon liten känning någonstans eller åtminstone en känsla av att vara utsliten. Jag har tränat rätt tufft (för att vara mig då...) några veckor nu och har ytterligare en tuff vecka framför mig innan det blir ett break med en superlätt vecka för att hämta hem och låta kroppen ta till sig allt det tuffa. Det fina ordet superkompensation. Jag gillar det. Kvalitetsmässigt har det inte varit övertufft, två pass i veckan. Fokus har medvetet legat på att successivt öka upp distansen, både på vanliga distanspass men främst på långpassen och den totala veckomängden. Det är ju grundträning som gäller nu. Mer kvalité blir det däremot längre fram.


Bild från min träningsdagbok.

Idag har jag sprungit ett långt långpass. 26,3km. Gränsen för vad som är kort, medel och långt (för mig!) ligger inom följande gränser; 17-22km är ett kort långpass, 22-26 är ett medellångt och allt över 26 är ett långt långpass. Enkelt och bra. Långt långpass idag alltså som sagt. Det kändes stundvis riktigt bra för jag kunde hålla en relativt hög fart men samtidigt ha en låg puls. Jag kände mig dessutom rätt stark för det mesta. Ibland fick jag dock dippar och det var segt att behöva stoppa vid rödljus rätt mycket så nästa långpass springer jag nog inte i stan. Lite kyligt var det ibland när tempot sänktes och jag började bli trött. Men på det stora hela hamnar passet på plus. Ett bra avslut på en bra vecka. Bara ett skönt och kort yogapass för att dra ut det som tryckts ihop. Det får bli senare ikväll.

12 kommentarer:

anneliten sa...

Bra jobbat där! Tänk om jag skulle låta mig inspireras och göra lite Yoga ikväll. Trots att jag bara sprang 18, som i min bok knappt kvalificerar som långpass. Min gräns går nog vid 20 km.

Jonna sa...

Som sagt, du är en maskin :) Jag önskar att jag kunde hålla mig till ett mer seriöst schema, inte bara köra vecka på vecka utan långsiktig plan...

Jenny sa...

Shit vad stark du är! Imponerande!

Jenny sa...

Shit vad stark du är! Imponerande!

Malin sa...

Härligt långpass, sjukt starkt jobbat! Intressant det där att man alltid väntar på bakslag när det går som allra bäst, känner igen mig där... Men håller tummar och tår för att det fortsätter gå så där bra länge länge.

Erika sa...

Eller så behöver det inte komma ett bakslag utan du har ett sjukt bra flow just nu, är stark och frisk! Härligt.

Tror det är separationsfas för våra småknoddar. Nu när Nils sover mindre på dagarna somnar och sover han mycket bättre på nätterna. Skönt!

Ingmarie sa...

Löpning+yoga= sant!

Anna sa...

Okej, hoppas min kommmentar syns nu: Jag tycker du verkar vara i riktigt fin form och jag tror inte alls du ska vara rädd för bakslag eller skaor. Du tränar ju så varierat och är stark. Ska du springa maran? I så fall kommer det gå riktigt fort!

Anonym sa...

Otroligt bra jobbat! Känns nästan overkligt att nån nånstans överhuvdtaget kan springa och dessutom så långt! :) Här vräker snön ner och man kommer nästan inte ens fram på skidorna en dag som denna..

Carina sa...

Härligt, superbra jobbat!! Man inser när man springer hur litet Stockholm är. Det går verkligen att springa runt precis hela stan på 25km...

Marre sa...

Wow, vilket pass! Bra jobbat! Undrar när jag kan börja köra långt igen, just nu känns 8 km som vääääldigt långt.

Anonym sa...

Jag har lagt upp träningen på samma sätt! Söker mängd just nu så tar vi farten när det blir skönare ute! :)

Lycka till!

Hls Jonas
www.42195meter.se