tisdag 31 januari 2012

301 och lite planering

I och med kvällens progressiva tempopass på totalt 11,8km inklusive upp- och nedjogg kunde jag passera 300km för januari. 301, eller till och med 301,4 om jag ska vara exakt. Kanske inte jättemycket för vissa men för mig är det definitivt det (Men jag planerar för lite fler.). Så pass mycket har jag inte sprungit sedan innan jag blev gravid. I april 2010 landade jag på drygt 317km, vilket också är rekord. Faktiskt är det också den enda månad jag varit över 30mil tidigare. Jag trodde att jag varit det under februari och mars samma år också, men när jag kollade träningsdagboken insåg jag att det inte alls var så, jag hamnade en bit under tydligen. Så näst bästa månaden (distansmässigt) i livet alltså. Inte illa.


Tiden går snabbt, snart kan man springa så här.

Planen nu de närmsta veckorna, som också är de sista på grundträningsperioden, har jag nu planerat klart. Den här veckan är lite speciell eftersom jag ska på konvent lördag och söndag. Medelmycket löpning men ändå rätt tufft totalt sett. Sedan följer två tuffa veckor innan en riktigt lugn återhämtningsvecka tar vid igen. Då börjar jag nämligen jobba (!!) och jag misstänker att jag kommer ha lite annat att fokusera på då. Det är ju nästan ett helt nytt sorts liv som väntar. Och även om det är samma arbetsuppgifter så är det nytt ställe och jag har inte jobbat på drygt ett år (!!). Helt ärligt ska det faktiskt bli skönt att få lämna över huvudansvaret här hemma. Fast jag kommer också sakna att kunna styra (nästan) helt över mina dagar och göra lite vad jag känner för när jag vill. Men det kommer bli jättebra.

Efter första jobbveckan kommer jag börja min snabbhetsträningsperiod med mer kvalité och färre distanspass. Och så är det ju strax dags att springa lite testlopp. Tiden går snabbt. Planen är att springa till och från jobbet (ibland bara ena vägen) 2-3 dagar i veckan för att hinna få tid tillsammans med Sixten men ändå kunna träna på samma nivå som nu. Jag tänker mig att jag kan köra en del lättare kvalité som fartlek och progressiv distans på hemvägen då och då och kanske få till kortare långpass genom att välja stora omvägar. Men de längre kommer förläggas på helgen precis som nu. Tuffare kvalité som intervaller och snabbdistans kommer jag springa senare på kvällen efter att ha varit hemma först. Inte så kul att springa de passen med ryggsäck på ryggen. Och så är det instruerande två pass i veckan och lite styrka och egen yoga (Genom att köra de två sistnämnda hemma ska det nog gå bra.). Med planering och effektivitet kommer det gå! Den stora utmaningen kommer i höst när det är dags för förskola och vi båda jobbar. Men det tar vi då och förmodligen går det också. Vill man så kan man.

17 kommentarer:

MMS sa...

300 km? Helt otroligt.... Jag är imponerad. Själv planerar jag 80 km/ månad. Känns lite fjuttigt...:)

Löpning & Livet sa...

Fast man måste ju utgå från sig själv :) Om du VILL så kan du också, men inte nu på en gång såklart. Jag har också varit där du är en gång :) Kämpa på!

Jonna sa...

Jag är också galet imponerad! Jag har aldrig sprungit i närheten av så mycket under en och samma månad... Men hoppas i vanlig ordning komma upp i större kvantitet löpning under våren... (alltså, detta är en ständig förhoppning som inte alltid infrias...)ska bli spännande att följa din löparvår!

Löplust sa...

Mer än 30 mil är ju fantastiskt! Januari är faktiskt också min nästbästa (i distans) träningsmånad ever! Det intressanta med det är att jag har lidit av hälsporre ( eller plantar fasciit) under hela hösten och inte sprungit ett steg sedan mitten av oktober. När jag började springa i januari var jag inställd på att vara väldigt försiktig, och hade aldrig kunnat tro att det skulle kännas så här bra! Nu har jag fått ihop över 16 mil och är så himla glad!

Johanna sa...

HELT rätt inställning! Vill man så kan man!

...och grattis till en +300 månad. IMPONERANDE!!

Karin sa...

Imponerande! Småbarnsmamma och över 300km! BRA! Själv har jag aldrig lyckats knäcka den gränsen och är nöjd med över 200 (även om jag med mina distanser nog borde försöka öka...)

Förresten, var börjar du jobba?

Mia sa...

You rock! Spöade mig med 26 km. Skärpning Hellström! :D

Ibland kan nya rutiner vara bra för träningen. Trodde aldrig jag skulle orka hålla i när jag började veckopendla, men det har ju faktiskt bara blivit bättre... Fast jag kommer också att kasta om i livet snart. På nåt sätt.

Anna (Orka mera) sa...

Härligt massa löpning! Vill också vara där, men det vill inte min hals! Försöker kurera mig som värst till helgens konvent, hoppas vi ses!!!

LinaTriathlet sa...

Wow imponerande! Du är grym!!

Hoppas vi ses i helgen, blir många spinningklasser för mig! :)

Löpning & Livet sa...

jonna: tack! Vill du? då kan du! :)

löplust: Grattis!!

joho: ja, på nåt sätt. Utan att för den sakens skull försumma Sixten såklart :)

karin: du kan ju å andra sidan stoltsera med supersnabba tusingar och jättelånga långpass!

mia: hehe :) Ska bli spännande att se vad det blir av dig nu!

anna: Snart så. Hoppas vi ses!

cykling..: kul! bara 4 cykelklasser för mig, fast det är ju också en del :) Hoppas vi ses!

Staffan sa...

Riktigt imponerande! Jag har ju varit föräldraledig hela hösten och kunnat träna på riktigt bra och januari innebar rekord för med mig 222km men det jag har märkt är att jag inte tycker löpningen blir lika rolig när jag springer så här pass mycket, benen blir segare och jag orkar inte köra kvalitetspass på samma sätt. Som roligast brukar jag ha när mängden ligger mellan 15-20 mil och jag är pigg nog att springa lite tuffare pass.

Suzan sa...

Ha så kul på konventet!
Jag fick ihop 39,5 km i januari haha..

Erika sa...

Wow, bra jobbat med 300 km! More to come :)
Min träningsstart smolkades av förkylning, men vi är snart på benen igen.

Livspusslet man måste lägga när grabbarna börjar på dagis kommer nog bli annorlunda till en början. Men det går ju att träna när de lagt sig för natten. Krävs lite mer planering nu bara än tidigare, men det löser sig. Det gör det alltid! :)

Skönt att du känner dig taggad att börja jobba i alla fall. Jag är inte alls redo att gå tillbaka till jobbet så jag avnjuter mina dagar fram till augusti då jag drar igång och Pelle tar huvudansvaret här hemma.

Västgötskan sa...

30 mil är ju hur mycket som helst?!!
En mil per dag. Du är galen människa. Men jäkligt imponerande!! ;-)

Jag skrapade ihop 65 km i jan. (Plus en del annan träning förvisso, men det hade väl du också antar jag). :-)

Löpning & Livet sa...

karin: glömde ju svara på jobbfrågan; löplabbet tjej på kungsgatan

staffan: nej det finns ju en gräns. jag tror inte jag kommer springa så jättemycket mer än såhär. kvalité är bättre än kvantitet.

Suzan: man måste börja någonstans!

erika: synd, men snart är du igång! Och tack också :)

Jo, det ska bli roligt att få göra nytta på ett annat sätt :)

västgötskan: Det är ju jättebra!

Nina sa...

Härligt! Snyggt jobbat!

Carina sa...

Grymt ju med 300!!! Hur hinner du?? Jag är sjukt imponerad av det!