måndag 23 januari 2012

Benstatus och mellanmålsmums

Benet mår bra. Väldigt skumt det där. Det känns som en väldig tränngsvärk koncentrerad på ett område ungefär lika stort som en knytnäve längst ner på Vastus Medialis. Det känns lite när jag går nedför trappor, annars nästan ingenting. Som planerat tar jag vila från spring idag så får vi se hur det känns imorn. Förmodligen kan den planerade morgonjoggen genomföras.

De ser ut ungefär såhär. Just de där bollarna innehöll det här och är ett annat alternativ!

Sedan kan jag ju berätta det otroligt intressanta att jag exprimenterat fram det perfekta mellanmålsmumset. Eller snarare något jag kan äta utöver mellanmål och andra mål. Jag gör ju av med en del energi och tycker ibland att det är svårt att hinna/orka/komma ihåg att äta tillräckligt mycket och även om jag lagar rätt energität mat så känner jag att jag behöver lite extra ibland. Då är det perfekt att ta till dessa små godingar. Passar perfekt till både förmiddags och eftermiddagskaffet. Jag brukar göra en ganska stor sats och ha ett gäng bollar i kylen. De borde väl hålla sig minst en vecka, förmodligen längre. Jag har inga exakta mängder att delge, men jag brukar iallafall blanda mandlar, cashewnötter, torkade aprikoser (dessa tre blötlägger jag en stund innan innan mixning, men det kan säkert gå bra även utan det), kokosolja, carobpulver (dessa två finns hos välsorterade "hälsokost"butiker) och rågflingor/havregryn. När jag mixat och blandat rullar jag lagom stora bollar i kokosflingor. Riktigt gott!

14 kommentarer:

Jenny sa...

Det är förmodligen ingen fara med ditt ben. Jag känner igen det där och har själv haft det rätt nyligen. Känns osm du säger som träningsverk och går över med massage(rätt hård sådan över det ömma området och stretch. Några dagar så är det borta. Bra recept på lite gott...tack!

LinaTriathlet sa...

Skön att benet mår bra igen!!

Åh de där bollarna låter väldigt goda! Mums!

Anna (Orka mera) sa...

Gott gott! Hade behövt en just nu, har du utkörning? :)

Snorkkis sa...

Här borde man inte läsa innan man kommit sig för att börja med middagsfixet :) . Skönt att benet känns ok!

Sara sa...

Skönt att det inte verkar vara någon fara med benet. Du var ju smart som slutade springa i tid, så det är nog belöningen :)
Goda bollar - jag gjorde egna igår med rivna morätter och äpple, blötlagda gojibär, hampaprotein och rawkakao - också mums!!

Sofy sa...

Mumsiga bollar! Det funkar oftast utan recept på det mesta, man lär sig konsistensen ju efter ett tag!

Johanna sa...

Bra att benet är bättre! :) och det lät som jättegoda bollar, låter som typiska bollar jag skulle gilla... eller kunna göra ;)

Carina sa...

Här ska bakas mellanmålsbullar!! Tack för tipset och skönt att benet känns bättre!

i min lilla lilla värld sa...

Hittade hit via Lofsans Challenge då jag sett att du skriver väldigt bra inlägg och kommentarer. Numera har du en ny stalker här på blloggen hahaha

Jonna sa...

Åh vad gott... fast just nu längtar jag allra mest efter frukostmackan och kaffet!!! ;)

Västgötskan sa...

Skönt att det verkar släppa. Det är inte något muskelfäste som krånglar kanske?

Löpning & Livet sa...

I min lilla..: bälkommen :)

västgötskan: nja, jag trodde det först men det sitter lite högre upp.

Karin - FitnessochHälsa sa...

Bra tips på mellanmålsmums! Borde jag testa. Och om man inte hinner äta upp alla kan man ju frysa in några av dem och ha att ta av!

Livskraft sa...

Så gott, måste jag prova?