fredag 13 januari 2012

6,5km halkjogg och 30min kettlebellDet förstnämnda var ju en upplevelse i sig och jag tror aldrig 6,5km har kännts så långt. jag förstår inte varaför jag inte satte på mig broddar för jag var ute ett par timmar tidigare och redan då började det bli halt. När sedan temperaturen sjönk borde jag ha kunnat lista ut att jag skulle få springa med risk för livet typ. Nåja. jag kom hem utan att ramla faktiskt, även om det var riktigt nära ett par gånger.


När jag äntligen var hemma fyllde jag på med lite energi och bytte till torra kläder och satte igång med andra delen av passet. Kettlebell i tabataform. Efter att ha blivit inspirerad av Lovisa testade jag i lördags för första gången på länge (Jag har nog aldrig tränat i tabataform själv innan utan endast på olika typer av styrkeklasser.) att köra styrka i tabataform. Det var så roligt att jag körde det även igår. Vissa övningar blev dock lite lätta styrkemässigt men det hela kompenserades av att jag fick upp pulsen rejält i andra övningar.
Ikväll ska jag springa fartlek. I snö!! fast där under gömmer sig isen så det kan bli en intressant tur. Jag sätter på mig broddarna idag.

9 kommentarer:

LinaTriathlet sa...

Åh Tabata är grymt och roligt! :)

Annoula sa...

Livsfarligt att springa i den här halkan, bakläxa :D

Snorkkis sa...

Med broddar funkar det säker bra. Kul att styrkan funkar så bra hemma!

Daniel sa...

...och jag tycker det verkar vara livsfarligt att träna barfota med en kettlebell på fredagen den 13:e ;)

Daniel sa...

oj...såg att det inte var idag du hade kört kettlebell..kanske tur det då ;)

Sofy sa...

Tabata är verkligen ett kanonhjälpmedel!

Carina sa...

Roligt det där med Tabata intervaller, det går att köra dessa på tusen olika sätt!! Kul koncept!

i min lilla lilla värld sa...

Visst är tabata bra? Bara älskar det

Miss Agda sa...

Jag tycker tabata är grymt just för hemmaträning för själv tappar jag lätt fokus just när jag tränar hemma, men med tabata kör man tills tabata timern piper! Så både jag o Anders kör alltid tabata när vi tränar hemma. (Och ibland gör man det bredvid alvars säng under några intervaller, he he)