lördag 7 januari 2012

Lite av varje

Idag fick jag hoppa in och köra en Body Balance på en annan Sportlifeanläggning än den jag normalt kör på och därmed vicka bort min cykelklass. Lite synd eftersom jag hade sett fram emot att få köra ett tufft cykelpass tillsammans med mina träningsglada deltagare. Men ibland blir det kris och kan jag så ställer jag såklart gärna upp. Dessutom passade det förmodligen min rätt trötta kropp bättre med lite lugnare träning.

Eftersom jag lovat mig själv att skärpa mig med styrketräningen och få till två pass i veckan passade jag även på att köra ett kortare pass när jag kom hem. Eftersom jag som sagt känner mig lite lätt sliten efter den här tuffa veckan och dessutom har ett långpass kvar att springa innan den är över, körde jag enbart med egen kroppsvikt. Dock i Tabataform (Jobba 20sek, vila 10sec. Kör sedan detta åtta gånger. Jag använde en app, Tabata Timer, som jag hittade i App Store.) med minimal vila även mellan övningarna vilket gjorde att det trots allt kändes en del.

Och så var det den där snabbdistansen jag skulle springa igår också. Jo, jag sprang och nej jag klagade inte på att det var moddigt. För det var det inte. När vi var ute för att inviga Sixtens julklappspulka på förmiddagen märkte vi att snön krymp ihop och blivit till nästan inget alls. Förmodligen för att det frusit på och snön torkat lite. Isigt var det dock på sina ställen, men jag klagade inte på det heller utan accepterade läget och gjorde mitt bästa ändå. Det gick helt ok! jag vet att jag kan betydligt bättre, vilket också märks på pulsen. jag snittade 83% på själva snabbdistansen och jag eftersom min mjölksyratröskel ligger runt 88% kan jag alltså bättre. Men jag är nöjd ändå som sagt. Det var stolpigt och utan flyt, men känslan var ändå snabb och lätt. Det kan nog ta sig framåt vårkanten.

4 kommentarer:

Cathrin sa...

Tabata är grymt! Kanske inte till alla övningar alltid men utan vikter tycker jag det är riktigt bra. Det bästa är nog att fyra minuter flyger iväg utan att man behöver tänka speciellt mycket. =)

Mia sa...

kanske på grund av slarv med styrketräningen som jag får ont i höger arm efter ett långpass :D

Ingmarie sa...

Kort och effektivt!Precis så som jag gillar!

Jonna sa...

Klart det tar sig! Du verkar ju vara på super-g redan nu!