fredag 27 januari 2012

Mellanmjölk/lagom/perfekt

Jag gillar ordet lagom. Jag gillar också mellanmjölk. Det är den godaste och bästa mjölken. Lagom är ett fint ord och ofta blir det perfekt med lagom. Kanske inte alltid och i alla situationer, men i mycket.

Medelhård distans i lagom snömodd exempelvis. Befinner man sig mitt uppe i en återhämtningsvecka blir det riktigt lagom. Riktigt perfekt. Pigga ben som inte gör ont någonstans. En fin vän som vaktar storbäben (Jo, ett litet tag till får han kallas bäbis) så att jag kan springa själv i dagsljus. Fint. Nu blir det inget spring förämn söndag kväll. Men cykelinstruerande imorgon såklart. Också fint.

8 kommentarer:

Snorkkis sa...

Helt perfekt. Jag gillar också lagom; intressant med det ordet då det inte finns på andra språk... i alla fall inte på finska eller engelska.

Mjölk föredrar jag dock rödmjölk, eller helmjölk heter det kanske.

Jonna sa...

Jag gillar också lagom! Har svårt för "lagom-föraktet" som jag upplever finns både här och där. När är Sixten inte bäbis längre, går gränsen vid 1? ;) Fast Alvar fyllde 1 29/12 och visst är han en bäbis ännu ändå... tycker jag...

Anna (Orka mera) sa...

Lagom är bra. Fast precis som Snorkkis vill jag ha starkmjölk, även om den är orange där jag bor :)

Ingmarie sa...

Lagom ÄR fint! Åtminstone för det mesta. (Anser dock att mjölk är för kalvar... :-) )Och vad skönt att ditt ben är snällt. :-)

Lina sa...

Lagom behövs! Då får man kraft till att köra hårt när det gäller :)Ha en trevlig helg!! :)

blogtweeter1 sa...

Tråkigt nog är jag laktosintolerant,eftersom mjölk är det godaste som finns. Lagom är ett ord som man borde försöka sträva efter att följa bättre med.

Undrar om du vill prenumerera på min relativt nystartade blogg via mail eller rss?

Hoppas du gillar den!

P.S. Bra blogg förresten!

Aka sa...

Härligt härligt! Jag ska skaffa nya broddar idag så jag vågar mig ut i snö o is! Trevlig helg.

Karin - Fitness och Hälsa sa...

Skönt att du fick barnvakt så att du kunde springa själv i dagsljus! Och lagom kan vara precis perfekt och exakt vad man behöver ibland.