torsdag 1 december 2011

Mina mål 2012

Statusen är ungefär den samma idag som igår. Så jag roar mig med att få ner 2012 års mål på papper (internetpapper).

Som jag hintat om innan delas säsongen upp i två huvudfokus, marathon och milen. Först kommer marathon och det är då Stockholm marathon som gäller. Här ska jag under 3:30 men gärna ner mot 3:28-3:27. Om det är möjligt skulle jag gärna springa ytterligare ett marathon framåt höstkanten, men det beror på om det går att få ihop det med övriga (mål)lopp och livet i stort.


Andra delen av säsongen fokuseras mot milen och här är det under 43 minuter jag satt som mål. Hässelbyloppet är loppet det troligast kan ske på så det är dit jag styr träningen. Jag kommer dock springa ett par tre andra millopp längs vägen. jag vet inte om det är möjligt att kapa 37 sekunder på 10km men det är dit jag siktar iallafall så får vi se om jag når ända fram.

Innan Stockholm marathon kommer jag förmodligen springa något millopp och minst en halvmara. Målet är att gå under 1:39 (gärna ner mot 1:38-1:37) på halvmaran, men det kan nog också bli tufft. 1:39:43 är mitt nuvarande rekord och det sattes på Kungsholmen runt 2010, vilket är ett betydligt flackare lopp än Göteborgsvarvet som är den enda halvmara jag i nuläget vet att jag ska springa. Kanske är målet fegt satt, kanske är det perfekt eller så är det för högt. Vi får se helt enkelt.

Längs vägen mot milrekord kommer jag förmodligen även springa Lidingöloppet. Där kommer jag dock inte sätta några högre mål än att slå 2:35:31 från i år. Lidingö ska springas av den anledning jag gjort alla år förutom detta (Då jag hade loppet som huvudmål och satte så hög press på mig själv att det nästan tog bort glädjen.); för att det är ett så otroligt roligt lopp!

Sådär. Nu gäller det bara att först bli pigg och kry och sedan hålla sig frisk och skadefri samt ha roligt på vägen. Utöver löpningen vill jag utvecklas som instruktör. Framför allt i min nya gren Body Balance, men även inom cyklingen. Det skulle också vara kul att få instruera (och träna) Army Training lite oftare. Vi får se vad det blir av den saken.

10 kommentarer:

anneliten sa...

Jag tycker att alla målen låter utmanande men nåbara och realistiska utifrån vad du gjort tidigare. Med andra ord utmärkta mål! Kanske liiite fegt på halvmaran... Och under 3.30 på maraton grejar du helt säkert, så bra att du skärpt till det lite där.

Karin sa...

Superfegt på halvmaran! Jag sprang på 1:34 i år och just nu är vi rätt jämnsnabba, men du blev ju morsa typ nyss så du grejar lätt minst 1:35. Oavsett bana. Du tig ju för bövelen SILVER på LL!! Kul läsning förresten! Peppande!

Ingmarie sa...

Du kan!

Jonna sa...

Skoj och inspirerande! Med tanke på ditt facit har jag höga tankar om dig, jag tror du fixar allt du vill med din vilja, snabbhet och disciplin! Go go go !

Marre sa...

Härligt! Vilka utmanande och roliga mål, kör hårt!

Julia sa...

Vilka härliga mål, mitt mål är att klara Stockholm marathon på 5 timmar och göteborgsvarvet under 2 timmar!

Löpning & Livet sa...

fast gbgvarvet är dels trångt och dels rätt backigt. Men jo, jag borde nog kunna ta mig neråt 1:35 om jag har en bra dag! :)

Lisa sa...

Kul att läsa om dina mål! Tror absolut att du fixar dem alla. Men jag tycker också att du borde sikta lite högre vad gäller halvmarathon. Är säker på att du kan springa ner mot 1:35-1:36! Ser fram emot att följa din träning. Lycka till!

Suzan sa...

Bra med mål!

Ann sa...

Härliga mål!! Jag siktar typ på samma lopp (sthlm marathon, kungsholmen (premiär för mig där!), lidingö, hässleby eller tjejmilen) men kanske inte direkt på samma tider ;-)... Men finslipning ska det bli och ett silver på lidingö är ju typ drömmen!!