torsdag 8 december 2011

Fikatankar

Igår bjöd jag och Sixten våra kompisar i föräldragruppen på adventsfika. Det var jättemysigt och roligt att få bjuda på allt jag bakat och fixat. Av någon anledning tror många som inte känner mig så bra och hört att jag "tränar mycket" samt är utbildad kostvetare att jag inte äter typ lussekatter och knäck. "Onyttiga saker" som vissa väljer att kalla det. Men när de sedan får höra om min syn på mat och att jag inte vill stoppa in mat i olika fack utan anser att allt är bra för något - i lagom mängd, lyser de liksom upp. Det gillar jag.

Lussekatter, knäck, pepparkakor och rocky road är gott för smaklökarna och innehåller både vitaminer, mineraler och annat vi behöver (plus såklart massvis av socker som vi inte behöver). Alltså är det bra. Iallfall för mig. Om jag inte skulle få för mig att äta det flera gånger om dagen i en månads tid. Då blir jag förmodligen lite illamående. Och väldigt trött på socker.

6 kommentarer:

Träningsglädje sa...

det är så fantastiskt med dig och sofy, ni tränar och bakar utan att det ena ska motsäga sig det andra!

Fit-Eva sa...

Känner igen det där.
Bara för att man tränar mycket behöver det inte betyda att man BARA äter nyttiga saker.
Just nu är min favorit pepparkaksdegen, hehehe (och ja, självklart hemmagjord)

Sofia sa...

Vilken tur att du har lite nyttigheter inbakade i dina Rocky roads, för de var ruskigt goda:)!

Anna (Orka mera) sa...

Rocky road is da shit! Älskar det! Och kan bli galen på folk som inte tror att man äter något annat än morotsstavar bara för att man tränar!

Jonna sa...

Jag gillar det med dig, du är nyanserad och mänsklig i ditt sätt att vara och leva!

Johanna sa...

Åh! SÅ härligt att läsa, håller helt med dig!