onsdag 14 december 2011

Tuffa veckan fortsätter...

...men imorgon är det vilodag.Det känns i kroppen att jag befinner mig mitt uppe i en tuff vecka (Jag periodiserar min träning, bland annat genom att varva tunga, medelhårda och lätta veckor.) och att springa var inte direkt det första jag tänkte på när jag vaknade i morse. Men efter en sovlur tillsammans med Sixten på förmiddagen, lunch och en tur på öppna förskolan var kroppen nästan som ny igen. Jag hade väntat mig en mycket seg tur på tolv kilometer men fick en mycket skön tur på trettonkommatvå kilometer. Med vagnen. I lite blåst. Men inget regn. Sixten var jättetrött och sov sig igenom hela turen (Något som händer sällan nuförtiden, trettio minuter är standardsovning i vagnen annars.) Mörkt var det dock. Det är tur att vi är så gult lysande där vi far fram jag och Supersixten. Reflexväst och reflexöverdrag. Och visst verkar det mysigt att få ligga nerbäddad och sova?!

8 kommentarer:

Mia sa...

Jag kanske kan börja springa med dig. I vagnen alltså :)

Jonna sa...

Mysigt att ligga nerbäddad och titta upp på mamma som kämpar, himlen och fara fram som en raket!

Snorkkis sa...

Ja det låter väldigt mysigt. Men att springa med bra känsla slår det mesta!

Johanna sa...

VÄRSTA mysigt att ligga nerbäddad där ju :D

och gött att du fick till 13.2 km trots "tröttma" innan!

Anonym sa...

Har Sixten alltid tyckt det varit ok att vara i vagnen när du springer? Jag & mannen sprang mycket med Cornelia tidigare. För det mesta funkade det okej. Men dom senaste månaderna är det helt kört. Hon skriker hela turen. Tycker inte alls om barnvagnen längre (utom möjligtvis när man går runt i ett köpcenter och det finns massa saker att titta på). Jättesynd! Har du några tips?

Miss Agda sa...

Smart med reflexöverdrag på vagnen, har inte sett sådana tidigare!

Löpning & Livet sa...

mia: om du kör och jag sover är jag på! :)

jonna: ja, varmt och skönt liksom :)

snorkkis: verkligen!

joho: ja, ibland överraskar man :)

joggandesund: jo han tycker det är ok. I början sov han mest men när han blev större och fortfarande låg i liggdelen var det inte så kul att vara vaken. Så vi började med sittdel redan vid 4mån (även om vi varvade med liggdelem eller lift i sittdelen) och att halvsitta var mycket roligare. Är han vaken tycker han kanske inte det är jättekul att sitta i flera timmar (speciellt inte i affärer!) men någon timme brukar gå bra. Känns jobbigare nu på vintern dock när han inte har händerna fria på sama sätt och kan leka med något under tiden. Det kanske annars kan vara ett tips? Vi har en liten "vagnbok" och några andra klassiska vagnleksaker. Napphållaren och nappen och är också kul att leka med ett tag :)

miss agda: det är egentligen ett regnskydd :) fick det av http://pladuska.blogspot.com, så jag vet itne var det kommer från tyvärr. men kan kolla om dt står något på!

Emelie sa...

Jag springer ofta med min 1-åring, de flesta lugna långpassen samt de kortare rundorna. Han verkar älska sitta i vagnen,vi har en "Croozer kid" å andra sidan är han van; Han introducerades till löpningen vid tre månaders ålder.
Själv tycker jag också om att springa med vagn, kanske för att det är lite jobbigare :-)
Å när man springer utan vagn känns det som man är 20kg lättare flyger fram.