lördag 17 december 2011

Fredagsfys/fredagsmys

Fys och mys, både och. Först fys, sedan mys. Men också fys och mys på samma gång. 6x1000m. Mys under upp och nedjogg trots att det var mörkt och blött. Fys under intervallerna. Ytterligare lite mys när jag såg en hare (eller kanske kanin?) under första ståvilan. Mys när den där känslan av oövervinnerlighet inträffar. Fys när jag verkligen gav allt under den sista intervallen. Mys att farten har konserverats bättre än jag trott, den ligger gömd någonstans där under all mysjoggsbekvämlighet.

Intervallerna sprang på tider/farter mellan 4:19 (första) och 4:02 (näst sista). Det är nästan 30 sekunder snabbare än när jag sprang de första tusingarna efter graviditeten någon gång i början av sommaren. Trots att en vilo- och mysperiod ligger mellan. Det känns bra.

Jag tycker också att det är lite fascinerande vilket spann jag har mellan mina olika pass. Snabbdistans kan jag förmodligen inte springa i ett tempo strax över 4 min/km, men jag sprang en tävling där jag snittade 4:22 min/km i 10km. Mina lättdistanspass springer jag i en fart av runt 6 min/km, om jag har vagnen med mig kan det bli upp mot 6:30 min/km. Jag har blivit så otroligt mycket bättre på att fördela mina krafter rätt.

5 kommentarer:

Fit-Eva sa...

Åh vad duktig du är! Du kommer krossa dina mål 2012!
Kram från Götet!

AKA sa...

Bra där! Vår bästa tid är nu!

Suzan sa...

Kul! GRattis!

mina sa...

Grymt snabbt ju! Jag har alltid haft svårast för de riktigt långsamma passen, men allt vagnjoggande har hjälpt lite med det. Tyvärr får jag för tillfället bara springa korta pass pga en trilskande fot. Men snart hoppas jag också vara på banan igen.

Jonna sa...

Vilket superbra jobb! Det där skulle jag också vilja kunna, fördela krafterna rätt och kunna maxa när det verkligen gäller. Det är väl så man "ska" träna (enl de vise..?) dvs ta det väldigt lugnt när det vara lugnt, och maxa mer när det ska vara tufft...