onsdag 28 december 2011

Den där känslan

Åh vad jag älskar känslan när allt stämmer. När kroppen är full av endorfiner och huvudet fullt av musik. Musik och endorfiner gör något med mig. Ikväll kändes jag mig dessutom lätt, stark och snabb vilket inte gör att kalaset försämras. Runners high kallas det visst.

Det är glädjande när jag till min förvåning inser att ett tempo som förr kändes riktigt slitigt nu känns på gränsen till behagligt. När jag märker att jag är långt från tröskelpuls när jag springer i ett tempo som jag anser vara för mig riktigt snabbt. Jag vet inte riktigt hur det kommer sig och jag vågar inte riktigt fundera över vart det kan leda. Men jag vet att jag (teoretiskt sett) inte är i form nu och att det (teoretiskt sett) bör finnas en hel del att hämta hem framåt senvåren och försommaren. Det är nästan så att jag ber om att få vara frisk och hel även fast jag är så lite troende det går. (Troende i religiös mening, för jag inser att jag trots allt någonstans tror att det mesta som sker har en mening.)

Om inte mening så betydelse för mig har all musik i min ipod. I princip alla låtar är kopplat till en viss känsla, ett viss tillstånd eller en viss händelse. En viss tid i livet, en viss insikt eller en viss person. En av mina främsta springpepplåtar är den här. En annan är den här. Flera låtar från det mest betydelsefulla albumet i liv (Kanske skrivs några rader om hur någon annan gång.) finns i playlisten och mycket musik som jag aldrig skulle lyssna på här hemma finns där. Fina melodier och tunga beats. En blandning av gammal indiepop, synth, rock, ebm, new romantic och en och annan internationell radiohit. Jag gillar verkligen att mysjogga med ljudbok i öronen men inget kan slå känslan av en snabb, lätt kropp som rusar fram med huvudet fullt av musik.

12 kommentarer:

Karin sa...

Skicka över lite av den känslan! Ska kuta NKPG-LKPG imorgon. Det ska visst bli storm(mäh, hur mycket kan det blåsa liksom??). Bring it on Dagmar II!

Fit-Eva sa...

Finns bara en kommentar till detta: LOVELY! :-)

LinaTriathlet sa...

Härligt!! Jag toklängtar efter den där känslan!!

Anonym sa...

Kollar du nånsin bpm i musiken när du väljer löparlåtar? Och isf vilket bpm ligger du på ugf? Jag brukar ligga mellan 168 och 178 bpm beroende vilken typ av pass jag ska springa, men det är ju inte alltid så lätt att hitta bra musik när man har dom kriterierna.

Löpning & Livet sa...

Känslan är oslagbar!!

Joggandesund: nej (bara när jag gör cykelpass) och det är en salig blandning :) ibland passar det att springa i takt, oftast inte.

Jonna sa...

GRYMT! Riktigt fantastiskt pass du genomförde! Du kommer krossa framåt våren!

Jonna sa...

PS. Kul med musiktipsen också, fint inlägg!

Världen enligt J. sa...

Även här är det en salig blandning av indie, elektronika, industri och en och annan rökarhit. Bra musik är helt nödvändigt för bra löpning :)

Karin - FitnessochHälsa sa...

Åh, vilken härlig känsla! Och jag håller med; musik är viktigt när man tränar!

anneliten sa...

Härlig känsla du beskriver. Men musik. Nä inte utomhus i alla fall. Hellre fågelkvitter eller sus i träden och ljudet av min andning.

Anna sa...

Vad härligt att läsa Andréa. kan verkligen känna den där underbara känslan som du beskriver. Ochh så kul att läsa att du känner dig snabb. Va fasen, iblanmd finns det inte förklaringar på allt. Bara att go with the flow!

Johanna sa...

GRATTIS! Åh. Känslan av att vara lätt, snabb, stark är ju oslagbar - bara att njuta när den kommer (för det gör den ju inte varje pass ;)) HEJA du, jag håller tummarna att du får vara hel och frisk under våren!!

Ps. tack för musiktipsen, jag snor ett par! Ds.