fredag 23 december 2011

Kontraster

Den här fredagen i december för ett år sedan såg det ut såhär (klicka). Idag, datummässigt en dag tidigare, såg det helt annorlunda ut. Visserligen befinner jag mig i Stockholm ytterligare ett par timmar, men jag tror nog det ser ungefär likadant ut i Arvika. Grått. Blött. Slask. Is. Grättgråttgrått. Flera plusgrader. Fukt. Ännu mera grått. Tragiskt. Tråkigt.

Det är ganska stor skillnad på minus tjugofyra grader och plus tre grader. Det är också en viss skillnad mellan att ha typ tio (?) extrakilon inklusive lillbäbis på/i kroppen jämfört med att ha en elva kilos storbäbis i en vagn som väger ungefär lika mycket framför sig. På ett sätt var det lättare att ha tyngden närmare, på ett annat sätt är det lättare att ha tyngden längre ut. Och det är bra att ha något att hålla i när blankisen breder ut sig.

Nåja. Jag fortsätter drömma om snö och vinter. Kan man hoppas på mirakel? Så att årets julaftonsjogg blir lika fin som den förra. jag tror inte det. men hur som helst åker vi snart väster ut. Väster och lite, lite åt norr. Hur morgondagen blir vet vi snart.

4 kommentarer:

LinaTriathlet sa...

Här i Småland är det barmark och plusgrader, tänker tillbaka på förra året, då var det galet mycket snö och kallt precis som du skriver!

Önskar dig en riktigt God Jul!

Karin - FitnessochHälsa sa...

Jag fortsätter också att drömma om snö och vinter.

Ha en riktigt god jul!!!

Ann sa...

Massvis med jättegod jul till er fina!! Det kommer nog lite snö i sinom tid tror och hoppas jag. Varm julekram!

Lisapisan sa...

Hoppas du får en riktigt fin jul trots vädret. Tur det blir mörkt tidigt så man kan tända ljus och äta godis och få lite julkänsla inomhus!