torsdag 3 november 2011

Tankar om springsäsongen 2011

Bättre än jag någonsin vågat hoppas på. Så kan jag nog sammanfatta årets springsäsong. Mitt mål var att komma tillbaks i samma form som innan graviditeten och möjligtvis putsa till mina personbästan på vissa distanser. Med beröm godkänt får jag väl säga angående det där. Snabbare än jag trodde och bättre än jag trodde. Återigen konstaterar jag att kroppen är en häftig grej.

Jag drömde om att starta på Stockholm Marathon och springa så länge det kändes bra. Det gjorde jag också. Efter att ha haft lite små strul med en stel piriformis (liten liten muskel i rumpan) som gjorde att jag nog trodde att jag skulle få stå vid sidan av ändå, blev jag bättre och startade ändå. Lite antydan till stramande gjorde att jag tackade för mig vid halvmaran, ändå stolt över att jag sprungit en sådan tre månader och tio dagar efter förlossningen.

Största målet för säsongen var att springa hem silvret på Lidingöloppet (under 2h 38min) och det målet gav mig sådan ångest att jag knappt såg fram emot loppet. Men det ordnade sig ju tillslut och nu kan jag låta det spöket flyga iväg.

Tredje målet var att komma så nära mitt personbästa på milen som möjligt. Gärna slå det som sagt och som drömtankar hade jag sub 44min. Personliga rekordet låg på 44:30 och inför Hässelbyloppet kände jag att det nog kunde gå om jag hade en bra dag och banan var så platt som jag hört att den skulle vara. Check på både 44.30 och sub 44. Otroliga 43:37 sprang jag i mål på och inför nästa år är jag pepp på sub 43. Sjukt snabbt ju..

Det var rätt oklart om jag skulle hitta såväl någon mara som halvmara som passade i tid och det gjorde jag inte heller. Att putsa till nuvarande rekord på respektive distans (3:30:46 och 1:39:43) står alltså kvar till nästa år.

Exakt vilka tider jag vill uppnå på respektive distans nästa år återkommer jag till. Likaså vilka lopp jag vill springa, vilket som är mitt huvudmål samt övriga detaljer som springsäsongen 2012. Men en sak är säker; det kommer bli spännande. Grundträningen börjar om ett par veckor.

9 kommentarer:

Johanna sa...

Wow. Grym meritlista du har!

Och satt här och tänkte när jag lästa "en halvmara 3 månader och 10 dagar post förlossning säger hon... Hm, Noel är 3 månader och 7 dagar... så det vore som att jag skulle springa en halvmara på... på... söndag" Nästa tanke: mohhahahahahhaha!

Men wihh, heja du! :D

Karin sa...

Du har sannerligen hasft en grym säsong! Som jag sagt tidigare är du även ett föredömme för sportiga mammor! Försiktig men ändå på! SUPER!

Livs löpning sa...

Bra jobbat! Du kommer fixa dina mål nästa år. Bra blogg!

Löpning & Livet sa...

joho: ja men testa vettja ;) Nä, men man ska som sagt inte jämföra sig med andra. inspireras javisst! men inte jämföra och känna sig dålig. (som om inte jag gör det ibland..)

karin: Tack! och ja, det har gått riktigt bra.

livslöpning:tack!

Jonna sa...

Vilken säsong du har haft, helt makalös! En riktig löparidol och att du genomfört säsongen samma år som du fick ditt första barn, otroligt!

Mia sa...

Fint! Nu blev jag så här "borde jag också skriva en sammanfattning av säsongen?" och fick lätt ångest... :D

Anonym sa...

Shit vad du är grym! Skitduktig!
Jag är snart 3 månader från min förlossning och en halvmara är inte att tänka på! Nöjd då jag sprungit 5 km =)

Men alla är olika och du satsar ju verkligen helhjärtat på löpningen.

Sara sa...

Grymt bra år du har haft!! Att putsa en massa pers så snabbt efter en graviditet tycker jag är så imponerande! Ser fram emot att läsa om kommande mål :)

Malin sa...

Vilken säsong! Inspirerande läsning, verkligen. Stort grattis, grymt jobbat!