onsdag 30 november 2011

Rocky RoadsMåhända är de lite tidigt, men idag förgylls morgonkaffet med en liten bit Rocky Road. En pytteliten är fullt tillräckligt för de små godingarna är oerhört mäktiga. Om du vill göra egna så kan du antingen göra som Leila (klicka på länken (Rocky road) ovan) eller så går du såhär (som är nästan samma):

Smält 600g mörk choklad, minst 70 procentig (Vilket var det jag valde. Jag gillar inte mörkare än så) i ett vattenbad. Blanda sedan i 1dl pistagenötter, 3dl saltade jordnötter, 1 påse sönderklippta skumtomtar samt ca 300g dumlekolor. Häll röran i en form av storlek ca 1,5 x 1,5 dm. Jag la ett bakplåtspapper i och upp mot kanten för att underlätta upptag och skärnade. Ställ i kylskåp någon timme och skär sedan upp i bitar av valfri storlek. Det godaste julgodiset strax efter knäck enligt mig.

12 kommentarer:

Daniel sa...

Det där var verkligen en liten bit. Såg den först inte! Tack för tipset, får nog se till att testa detta i jul! :)

Mia sa...

Var jag än vänder mig bland bloggarna denna morgon så blir jag tokhungrig :) Så gott det ser ut även om den är liten... :)

LinaTriathlet sa...

Jag har aldrig smakat rocky roads, kanske blir första gången nu i år! Låter gott! :)

Fit-Eva sa...

MUMS!

Jonna sa...

Låter betydligt godare än knäck faktiskt! ;)

mikael sa...

Funderar på att köpa en lattemugg. Jag dricker latte varje dag och det går åt oerhört många pappersmuggar för att stilla mitt begär. Dags att göra en insats för miljön

Karin sa...

De är gudomliga! Bara goda saker ihop blir så klart gott! Plus+plus=plus, enkel matematik! Men det är risk att jag inte fixar Rocky u pr. Har fått en sjuklig craving efter skumtomtar, så jag hinner inte baka av dem...

anneliten sa...

Skumt med skumtomtar. Trodde nog på marshmallows... Men det är klart - för att det ska få kallas julgodis så...

Löpning & Livet sa...

anneliten: det är minimarshmallows i orginalreceptet :)

mikael: ja, just den här är i porslin så den använder jag bara hemma, men jag har en termosvariant också som jag bär med mig ibland.

Löpning & Livet sa...

Måste baka knäck nu när jag kom att tänka på det btw

Malin sa...

Åhh, det där lät riktigt gott. Kanske måste ge mig på ett julbak nu ändå. Tack för inspirarionen!

Johanna sa...

Men oj vad smarrigt det låter, jag tänker härmas! :)