måndag 7 november 2011

Lite saknad, något roligt och någon krävande

Idag är en sådan där dag då jag saknar Göteborg. De kommer inte så ofta de där dagarna, mer sällan än jag trodde de skulle göra, men idag är en sådan. Mest av allt, just precis nu, saknar jag att få köra ett riktig tufft pass army training. Inte instruera, utan att få köra själv. Tyvärr finns inte konceptet här och det är dumt, dagar som denna. Men, men. Jag får försöka få till ett eget pass (ute antar jag) någon dag denna vecka.

Idag blir det body balance dock, precis som vanligt på måndagar. Jag hade en tanke om morgonjogg imorse men eftersom jag både somnade sent och sov lite dåligt orkade jag inte när det väl var morgon. Och det gäller ju att passa på att inte orka nu medan jag kan.

Igår sprangs det dock. En fin mil med Sofie. Tyvärr gick tiden för snabbt. Vi hade så mycket att prata om att vi vips var hemma igen. Förhoppningsvis gör vi om det snart igen.

Nä, nu får jag snart återgå till Sixten som är arg som ett bi. Han är inne i en väldigt krävande fas där det enda som gäller är att stå eller gå (och hålla händerna) ungefär 95 procent av den vakna tiden. Det blir långa dagar då. Dessutom vet jag inte om han slutligen har tänkt lära sig krypa ändå. Vi har trott att han nog skulle hoppa över det eftersom han hatar att ligga på mage. Men nu går han liksom framåt med händerna från sittande och vill iväg. Men när han tillslut fått loss benet som är i vägen under kroppen lägger han sig direkt ner på magen och vrålar av ilska. Alternativt skjuter sig bakåt i en rasande takt och blir ungefär lika arg över det. Tur att han kan skifta över och bli superglad lika snabbt igen. Ett tag. Innan allt börjar om igen. Tålamod verkar inte vara en av de starkare sidorna han har. Undrar just var han ärvt det ifrån... :)

9 kommentarer:

Gunilla sa...

Jag har inte riktig koll på army training, men om du vill träna styrka och kondis (i väldigt trevligt sällskap) kan jag varmt rekommendera www.nordicmilitarytraining.se

/Gunilla

Jonna sa...

Vilken god mat du gjort i helgen! Mmmm! Jag vill gärna ha recept :)

Sixten låter ändå rätt skoj när du beskriver, kan tänka mig hur arg han blir och sedan glad snabbt igen! Skönt att han inte är långsint iaf ;)

Jonna sa...

PS. Tänkte också att NMT skulle passa dig? Du som gillar tuff, rå träning :) Men det kanske är långt från dig eller svårt på andra vis att få till! Och det är helt okej att sakna och längta efter sådant man haft förr men inte längre har. Kram!

Löpning & Livet sa...

Jo jag ve att nmt finns och jag ska absolut testa någon gång! Fast grejen är att jag inte tror att det passar mig lika bra som army därför att:

1: Jag ogillar att bli blöt och lerig. Kanske beror det på att jag inte tycker mig ha tillröckligt mycket träningskläder att jag kan offra några olika plagg, särskilt inte när jag inte har egen tvättmaskin :)

2 jag har väldigt svårt för att typ kräla genom diken "bara för att" när det inte finns någon specifik träningseffekt i det (har fått intrycket att det är mycket sånt)

army training kan också köras utomhus men är främst utvecklat för inomhusträning. fortfarande med egen kroppsvikt och kompis som motstånd/vikt. det är roligt att köra utomhus på sommarhalvåret, men på vintern är jag för bekväm av mig :)

AKA sa...

Varför inte starta din egen grupp? :) Burpees till folket!

Jose sa...

Hej,

Jag har ett förslag för löpning & livet.

Hur kommer jag i kontakt med dig?

Tack på förhand för svar.

Mia sa...

Det verkar väldigt spännande med bebis :)

Förstår din gbg-saknad. Jag är lyckligg lottad som får götet på helgerna...

Anonym sa...

I loove your blog, well the 2 words I understand haha. I just love the concept you use to train and the people that follow your blog. I am in Germany and am looking for exactly that: Stong ladies ready to pick up some iron and do some crossfit..I hope to get a group going here in Germany too. Also wish I could read some Swedish...
http://strongerladies.blogspot.com/

Johanna sa...

Fniss, det där sista stycket om frustration och noll-tålamodet... känns IGEN! :P Hoppas att han lär sig krypa - då kommer han bli mindre frustrerad. (fast du får mer att hålla efter förstås!)

annars... GRYM start på dagen!