onsdag 5 oktober 2011

Starka mammorIdag var det dags för ett nytt armypass med Milla och Sofia (Och Alvar, Ville och Sixten såklart.) Eftersom det är elva, sju respektive sju och en halv månad sedan våra förlossningar kör vi ganska mycket tuffare än jag körde med min mammaarmygrupp jag hade i våras. Det märks också att jag inte kört särskilt mycket själv det senaste året för jag har tappat mycket i vissa övningar. Jag vet dock att jag snabbt blir starkare och hittar tillbaks till min ursprungliga nivå bara jag tränar så det är väl bara att köra på helt enkelt. Bra att ha andra som kan pusha mig lite. Kör jag på egen hand är det ju lättare att fuska..

Idag var (är) det en sådan där höstdag som jag älskar mest av allt. Strålande sol, lagom kallt och en krispigt klar luft. Ge mig mera sånt ett par månader nu så kan snön få falla i början av december. För vinter (om det är snö och ett par minusgrader) är ju faktiskt ännu bättre än höst. Vintern är mitt rätta element.

8 kommentarer:

Annika sa...

Jag har följt dig sen innan du blev gravid och är mycket imponerad av din framgång. Du ser ut att vara i riktigt bra form idag!
Jag undrar om du har något speciellt upplägg, något schema du följer. Jag är lite nyfiken på hur ett sånt ser ut för dig.

//Annika

Lisapisan sa...

Åh va kul det verkar!! Jag är såå dålig på att köra styrka själv, blir lätt att jag fuskar och kör lite grann bara.

Löpning & Livet sa...

Annika: hej, vad roligt! och tack för dina fina ord! Om du menar form som i "utseendeform" så tänker jag faktiskt inte alls på det om jag ska vara ärlig. Jag är dock lite förvånad över att jag inte kan se några spår av graviditeten mer än att naveln ser lite annorlunda ut :) Trodde nog att magen skulle vara lite lösare osv (fast nu har jag heller aldrig haft helt platt mage).

Däremot känner jag att jag är i lika bra/bättre form konditionsmässigt jämfört med innan graviditeten. Styrkemässigt var jag nästan starkare i slutet av graviditetn och strax efter förlossningen efterosm jag körde mer styrka då än jag normalt sett gör (eftersom jag inte sprang lika mycket). Jag följer inget program mer än att jag lägger upp min träning i ett periodiserat upplägg med lugnare och hårdare veckor. Någon form av styrketräning minst en gång i veckan och minst ett pass yoga/body balance i veckan. Jag har inte tränat lksa strukturerat nu som jag brukar, men sen när nästa säsong kör igång i december blir det mer struktur. Och inte minst sen när jag börjar jobba igen då det förmodligen blir lite svårare att få in allt jag vill.

Lisapisan: jo det är ju så mycket svårare att fuska när man har andra att kämpa ihop med!

Sofie RW sa...

Det såg verkligen ut att vara superhärligt väder idag (där jag satt inne och tryckte :) ). Jag tycker ni är sjukt coola, och som jag skrev till Milla - undrar vad "vanliga" mammor tänkte när de såg er :)

Sofia sa...

Tack för ett bra upplagt pass!! Du kan din sak du;)!

Jonna sa...

Ni är så coola!

Och ja, idag var det äntligen en KALL solig höstdag! Kändes helt knasigt i helgen med 24 gr varmt... nu längtar vi till vintern!!! Du borde verkligen börja åka längd som älskar snö :)

Johanna sa...

Ni är verkligen STARKA MAMMOR! Heja! :)

LinaTriathlet sa...

Åh vilken vacker höstdag! Och ni ser så grymma ut! :)

Tack för din fina kommentar om reportaget! :)