onsdag 26 oktober 2011

Latmasken anfaller

Jo, latmasken som egentligen alltid bor inom mig börjar krypa fram mer och mer ur sitt skal långt därinne. Just nu har den nästan tagit över min tillvaro för jag har blivit fasligt lat de senaste dagarna. Det brukar blir så när jag ska ta det lugnt. Det blir lite allt eller inget.

Igår hade jag tänkt springa - men orkade inte. Idag hade jag tänkt springa - men orkade inte. Hallå? Jag älskar ju att springa. Inte just nu tydligen. Men, men. Tids nog kommer latmasken inse att den nog trivs bättre långt där inne trots allt. Kanske redan imorn? Vi får se.

Men man hinner göra massor av saker när man inte tränar. Idag har jag exempelvis improviserat fram alternativa chokladbollar. Och så tänkte jag baka bröd. Och laga lite minimatlådor åt Sixten. Och kanske kolla TV? Jo, det ska jag faktiskt för idag är det onsdag och då går det enda program jag följer; Bron.


Men tillbaks till de där chokladbollarna. Jag bara blandade ihop lite av varje. Blötlade några torkade ekologiska aprikoser, några torkade ekologiska dadlar och lite cashewnötter i ett par timmar. Mixade sedan detta ihop med 2-3msk ekologisk kokosolja, 1-2msk ekologiskt jordnötssmör och 1-2tsk ekologiskt carobpulver. Blandade sedan i 2dl havregryn. Formade till bollar och rullade i ekologiska kokosflingor. Nötterna och havregrynen var o-ekologiska. Bättring till nästa gång..

8 kommentarer:

Jonna sa...

Oj så gott!

Du förtjänar att vara lite latmask efter din makalösa löpsäsong!

Bonde söker fru är det i kväll också, det missar inte jag :)

Cattis sa...

Låter underbart gott. När jag hamnade hos latmasken och där nere, uppmuntrade mig löparcoachen, Marathon Mia att gå igenom 5-7 tråkpass sen skulle allt bli roligt och underbart igen. Hon hade rätt (igen). Men det var rätt gott att vara kvar i fåtöljen ett tag oxå.

Lycka till/Cattis

Erika sa...

Jag tror att den där lilla latmasken kommer fram nu när du sprungit så mycket, du behöver nog vilan :) Dricka kaffe och äta hemmagjorda ekologiska chokladbollar, gott så det förslår!

Christer sa...

Kanske dags för en ny träningsform

Emmelie från Umeå (och funbeat :) sa...

Jag tror att latmasken är det som gör en till människa när man är så träningsgalen vi träningstokar är! Hade inte latmasken funnits hade man nog sprungit in i väggen för längesedan :-) Jag är sjukt lat och med några vilodagar på rad är det låååångt borta till att dra på sig dojorna och ge sig ut. Särskilt i höstmörker och regn!

Löpning & Livet sa...

jonna: ja det gör jag faktiskt :)

cattis: Jo, så är det säkert. Fast just nu mår jag nog bara bra av att vara lite lat :) Först vila, sedan ny säsong!

erika: alldeles säkert. och vem tackar nej till kaffe och godsaker? Inte jag! :)

christer: nja, men kanske. Skulle vara crossfit då, det har jag velat testa länge!

emmelie: så sant!

Johanna sa...

Låter fantastiskt gott!! Att blötlägga cashews har jag gjort några gånger för länge sen... (gjorde nån slags "grädde" vill jag minnas) Måste härma dig nån dag snart :D

Mia sa...

Personligen är jag väldigt förtjust i min latmask. Den vill fram och äga mig en längre period nu. Snart. Snart. :)