tisdag 4 oktober 2011

Bröd, linser och skumbad

Egentligen hade jag tänkt springa 3x2000m ikväll, men jag drabbades plötsligt av ett stort bakningssug. Och när jag tänkte efter lite insåg jag att jag faktiskt inte haft en hel vilodag sedan söndagen efter Lidingö. Jag har tagit det lugnt, sprungit mycket mindre än vanligt och vissa dagar "endast" kört balance eller core, men jag har inte totalvilat. Så jag tänkte att det var på tiden. Vanligtvis ser jag till att få in en eller två hela vilodagar per vecka, men jag vet inte vad som hände förra veckan. Men hur som helst har jag badat skumbad med Sixten istället för att springa intervaller. Och nu kokar jag linssoppa samtidigt som jag bakar bröd. Som vanligt helt improviserat. Jag är dålig på att följa recept. Så här gjorde jag en gång, nu var ingredienserna de här: 5dl ljummet vatten, 1pkt jäst, en skvätt olivolja, en sträng flytande honung, några nypor salt, massor av fullkornsdinkelmjöl, lite vetemjöl (Jag hade velat ha ungefär hälften hälften för att få lite luftigare bröd, men det fanns bara lite vetemjöl kvar i påsen visst..), lagom mycket fryst hackad spenat (upptinad) samt en riven morot. Brödet har nu jäst en dryg timme och jag ska baka ut den till runda bullar. Bra att ha i frysen.


I linssoppan har jag haft hackad vitlök, hackad ingefära, riven morot, riven palsternacka, tärnad potaits, gröna linser, vatten, olivolja, buljong, grönsaksfond, curry och timjan. Än så länge. Kanske bättrar jag på med lite fler kryddor. Gott, säsongsbetonat och billigt.

4 kommentarer:

i min lilla lilla värld sa...

HJÄLP! Vad det där såg gott ut

Mia sa...

Skönt att slippa kanelbullsbak i en blogg :) Ser smarrigt ut!

Erika sa...

Mysigt det lät med skumbad! Kan Sixten sitta? Nils vägrar, sätter jag honom ska han genast upp och stå :)

Gott med linssoppa, det ska jag testa någon dag!

Löpning & Livet sa...

imllv: testa, det är gott! :)

mia: hehe :)

erika: ja det blir ju ett litet projekt men det är roligt när man väl är i :) Jo han sitter mest hela tiden. Men krypa vet jag inte om han vill lära sig. att ligga på mage är det värsta som finns. Att gå mha stöd från våra händer är dock väldigt roligt :)