måndag 10 oktober 2011

Revansch

Ja minsann. Jag gav mig ut med Sixten i duggregnet. För att springa. Eller snarare jogga. Men så kände jag mig så pigg. Så det blev något slags fartlek över det hela. 3km uppjogg plus 3km snabbare plus 1km lugnt plus 2km snabbare plus 2km nedvarvning. 11km totalt och när vi kom hem hade det slutat regna.

De snabbare bitarna sprang jag på en intensitet strax under mjölksyratröskeln. Med en puls runt 85% av max. Eftersom jag hade en vagn med en över 9kg tung kille i framför mig motsvarade det såklart inte samma fart som det skulle gjort om jag varit ensam. Men jag snittade iallafall 5:04-, 5:06- och 4:56 min/km den första etappen samt 4:39- och 4:55 min/km den sista. Första etappen bestod till stor del av grusunderlag samt något mer kuperad terräng medan sista lutade lätt nedåt följt av plan och fin löpning. Lite lätt uppför sista hundra metrarna bara.

Jag är grymt nöjd med mig själv. Revansch.

14 kommentarer:

Jonna sa...

Som jag skrev på Jogg.se - WOW! Grymt imponerad att du kan springa så fort med vagn. De ggr jag vagnjoggat med systersonen (han är iofs 3 år men ändå) har det känts omöjligt att komma under 6 min-tempo med vagnen.

LinaTriathlet sa...

Härlig revansch!

Du är så grym, vilken fart du hade med barnvagn!

Anna (Orka mera) sa...

Bra jobbat! Måste vara grym träning att springa med 9 kg extra (plus barnvagn!). Så lätt det kommer att gå när det bara är du sen!

Jenny sa...

Fy fasen vad starkt jobbat! Nu gav du mig energi till att ge mig ut i mörker och regn på ett löppass! Har nog inte så pigga ben som du i dag då spinningen jag körde igår tog totalt musten ut mina ben då:)Tack för att du motiverar mig!

Lisapisan sa...

Bra jobbat! Det är tyngre än man tror att springa med vagn, till och med med min lilla skrutta =).

Sofia sa...

Bra jobbat! Nästa gång följer vi gärna med!

AKA sa...

Haha du är grym! Inte många som kör fartlek m barnvagn!

Tack för ditt stöd!

Ingmarie sa...

Så ska det låta! Bra jobbat!

anneliten sa...

Det låter omöjligt snabbt, med tanke på vagnen. har i och för sig aldrig provat. Får vänta på barnbarnen.

MarathonMia sa...

Shit vad snabb du är MED vagn. Härligt!

i min lilla lilla värld sa...

Gött!!

Då är jag alltså inte ensam om att känna så? Emellanåt känns det som ALLT ska trilla ut. Hatar det!

Cattis sa...

Jag är oxå imponerad. SÅ imponerad, vilken tid med vagn. Vilken inspirationskälla för mig som är nere i en "liten" svacka.

mikael sa...

Förstår hur du tänker angående gravidmagar och barnlöshet.

Jag tycker det känns oerhört jobbigt att vara i sociala sammanhang där människor runt omkring vet om vår situation. Standardfrågorna kommer om vi får välja kön och varför det är så lång väntetid när det finns så många föräldralösa barn i världen.

Sedan kommer den gravida magen in i rummet och då blir vi undanskuffade till skämshörnan. Vår väntan på barn blir då inte lika viktig.

Bra att jag fick lite reaktioner på inläggen :)

Löpning & Livet sa...

Tack för alla snälla ord! Roligt om jag kan inspirera någon. Det kändes rikgit bra så förhoppningsvis går det bra även på söndag :)