lördag 8 oktober 2011

En salig blandning av discipliner


Årstaviken om våren. Lite rödare och gulare just nu.

Igår började jag (och Sixten) dagen med en morgonjogg. Jag kände mig lite seg så det var nära att jag sov vidare istället. Vilken tur att jag inte gjorde det! Finaste höstvädret, om än lite kallt om fingrarna i början, med sol och alla gula och röda fina löv överallt. Det var så fint att jag inte kunde motstå en tur ner i Årstaskogen på slutet, trots att det är lite väl backigt där för kombinationen spring utan mat i magen och vagn. Jag löste det genom att gå en del i de värsta backarna. Med Årstavikens spegelblanka vatten på ena sidan, skogen på den andra och mjuk grusväg framför sig kan det bara inte gå fel. En alldeles perfekt start på dagen som sedan innehöll fika och lek med en hel hög andra mammor (och en pappa) och bäbisar. Som avslut blev det sjuttio minuter yoga. Välbehövligt för min träningsvärksstela baksida.

Ett av de sista yogapassen innan Sixten kom. BB-väskan packad och klar i bakgrunden. Notera sportdrycksburken ovanpå :)

Idag vaknade jag dock som ett vrak. Lite på grund av Sixten som sov oroligt, men mest på grund av mig själv som sov ännu oroligare. Med lätt huvudvärk och nästan ont i kroppen tvingade jag i mig frukost och cyklade iväg för att instruera cykel. Redan på väg dit i den kalla luften började jag bli mig själv igen och i takt med att minutrarna på tröskelintervallpasset tickade framåt blev jag mer och mer pigg. Nästan så pigg så att jag känner för att riva av ett pass med kettlebellsen i eftermiddag. Men vi får se, jag ska orka snabbdistansa imorn också. Mitt absoluta hatpass.. Jag blir nervös bara jag tänker på det.

3 kommentarer:

Ingmarie sa...

Spring ellasloppet i stället! Bra träning och väldigt mycket roligare än att tröska ensam. .-)

Ingmarie sa...

Hellasloppet ska det vara....

Mia sa...

Ah den ljuva morgonjoggen. Längtar verkligen efter den... Speciellt nu under favoritårstiden!

SVAR: Har nog en helt vanlig överbelastningsskada, som bara gör ont när jag springer. Har fått rådet att vila och äta Voltaren. Jag gör bara det förstnämnda, men bara från löpning ;)