torsdag 6 oktober 2011

Mörk och blöt fartlek

Idag var det inte mycket som kändes bra när det var dags att ge sig ut för att springa. Hungrig (måste kolla på klockan lite noggrannare så att jag hinner äta nåt rejälare i lagom tid innan), trött (just för att jag var hungrig), mörkt och blött. Och så glömde jag både att knäppa av autoetappfunktionen på klockan (fast det hade väl i och för sig mindre betydelse) och att sätta på mig pulsbandet. Jag som hade tänkt köra pulsstyrd fartlek. Jaja, bara att tänka om. Det fick blir något nytt, att springa varannan låt lite snabbare och varannan lite lugnare. Så efter uppjoggen när klockan slog om till 2km började en passande låt i princip direkt. Och förutom en gång då jag fick trycka fram lite för att få en låt med rätt känsla lyckades jag tajma in lugnare låtar när det skulle gå lugnare och lite hårdare när det skulle gå snabbare. Dessutom slutade sista hårda låten nästan exakt när klockan slog om till 8km, precis där jag planerat nedvarvningsdags. Vilket flyt.

Benen kändes nu som vanligt igen och ingen stelhet kom tillbaks när jag ökade tempot. Skönt. Däremot har jag träningsvärk i hela baksidan av kroppen. Övningen på bilden nedan är förmodligen en av anledningarna till det.


Förövrigt har jag i princip bestämt mig för att avstå Tjurruset. Jag inser att jag varken hinner (utan att stressa halvt ihjäl mig) eller orkar lägga energi på det. Jag sparar mig till Hässelbyloppet nästa söndag istället. Då vill jag kapa ytterligare några sekunder från tjejmilentiden (45:55) och ytterligare närma mig mitt personliga rekord på milen (44:30).

9 kommentarer:

mina sa...

Jag tror att du kommer att persa på Hässelby :)

Den övningen på bilden, hr gör man den, står man bara så där eller? Hur länge? Är det den som kallas bordet?

Åh vad jag önkar att jag fick köra lite mammaarmy med er :)

Anna sa...

Heja dig Andrea, jag håller tummarna att du fixar tiden. Och just det med maten känner jag igen. Lite för sent kommer man på att man borde ätit. Jag måste ju ha mat minst var 3:e timme så ibland blir det ganska svårt:)

Daniel sa...

Ska bli spännande att se vad du sätter för tid på Hässelby! Tror också på pers! :)

Mia sa...

Den där övningen du gör på bilden... WHY?! :D

anneliten sa...

Flexibelt och bra där! Passändringen alltså.

Löpning & Livet sa...

mina & daniel: Om jag har en bra dag och banan är precis så platt jag hört att den ska vara så kan det kanske gå. Hoppas!

mina & mia: just där körde vi den övningen, som jag kallar för modifierad brygga, men bordet är nog en bättre benämning, som viloövning när övriga körde en tuffare övning. Vi körde den statiskt, dvs vi stod i samma position hela tiden, men en variant är att att lyfta en fot så att ena benent blir rakt, sedan sänka ner och byta ben. oavsett så bränner den rejält i rumpan :)

anna: ja jag också, men ibland "glömms " det liksom bort bland alla bestyr med Sixten :)

anneliten: ja ibland får man tänka snabbt :)

Jonna sa...

Såklart kommer du närma dig ditt pers och troligen också slå det! Tror stenhårt på dig! Önskar jag kunde vara med också. Fast i dagsläget skulle det nog inte bli ngt pers...

trevlig helg!!!

Miss Agda sa...

Jag tror att du kommer att persa faktiskt.... :)

AKA sa...

Allt har sin tid! Persa har sin! Tjurrusa har sin! ;)