tisdag 12 november 2013

Mera spring

Tredje springet efter förlossningen är avklarat. Mindre och mindre promenad för varje pass och nästa gång skippar jag det nog. Det känns nämligen så himla bra. Dock är sim sagt konditionen inte vad den varit. Men vis av erfarenhet vet jag också att den snart är tillbaks.


Liksom i söndags var det kolmörkt och blött ute när jag gav mig av. Det är tur att jag för tillfället har noll problem med motivationen. Det är så himla härligt att återigen kunna göra en av de grejerna jag gillar allra mest. Springa!

11 kommentarer:

Anki sa...

Känslan att få springa igen måste vara underbar! :) Tycker du kroppen känns annorlunda på något sätt ännu såhär efter graviditeten?

Ingmarie sa...

Du kommer få tillbaks din prk och kondis på nolltid!

Löpning & Livet sa...

Anki: Nja. Lite ovant känns det kanske. Liksom stelt och kantigt. Men det känns som att det hänger ihop lite med den försämrade konditionen. I övrigt känns det ungefär som vanligt. Kontroll på bål och bäckenbotten vilket ju är det allra viktigaste.

Ingmarie: ja, förhoppningsvis :)

Louise sa...

Underbart att du känner så och att allt känns bra!

Mia sa...

Ja, det är bara att lyfta på hatten och tillönska dig en fin springsäsong! :)

tilda sa...

ååå vad avis jag blir. Vad underbart att kunna snöra på sig löpardojjerna igen!! Jag hoppas att jag snart kan göra det också. Dock säger alla att jag bör vänta till efterkontroller men då jag är en van och erfaren löpare så tycker jag att tre månader känns för länge så jag kommer nog att smyga igång tidigare. Vad tänker du kring det? Jag är också orolig över att jag får för ite sömn för att kunna träna på (min son är 3.5 veckor) hur många timmar sömn får du en natt?? Kram

Rund är också en form! sa...

Åh vad härligt! spring lite åt mig med. :-)

Lisa B sa...

Så härligt att du redan är igång! Det där med att konditionen inte är vad den en gång varit känner jag verkligen igen. För min del känns det som om jag har tappat lite väl mycket och vägen tillbaka känns väldigt lång!

LinaTriathlet sa...

härligt med spring i benen! skönt att det känns så bra :)

Löpning & Livet sa...

Tack för alla kommentarer!

Tilda: du känner din kropp bäst själv. När du känner dig tillräckligt stark i bäckenbotten (dvs kan knipa som innan förlossningen, både vad gäller uthållighet och styrka) samt har kontakt med den inre bålmuskulaturen (och helst ingen separation mellan raka bukmuskeln kvar) tycker jag du kan testa lite försiktigt. Börja med att smyga in korta joggsekvenser i dina promenader och om allt känns bra både under och efter så kan du successivt utöka joggavsnitten.

Unknown sa...

som sagt, du är helt makalös!