måndag 25 november 2013

Jul på ingång!Förra årets julafton

Mellan träningsplanering, kaffedrickande och amning funderar jag över julen. Vi har dubbelt så stor yta att fylla med jul i år. Vi har många fönster att sätta stjärnor och adventsstakar i. Vi har plats för en stor julgran - den första egna (Ja 31 respektive 35 år är väl i senaste laget, men vi har ju alltid firat på bortaplan. Hemma fast borta). Och vi ska laga massa mat. För första gången ska vi stanna hemma hos oss själva över julen. En ny upplevelse som vi faktiskt set fram emot en massa. Kanske blir det vara vi i vår egna familj på självaste julafton och så kommer besök dagarna efter. Det känns lite konstigt men nu är det dags att skapa egna traditioner. För vår familj. För våra barn. (Känns konstigt att skriva så. Våra barn.) Stort.


2 kommentarer:

Johanna sa...

Jag förstår dig PRECIS!! Och eh, vi är 36 år båda två... och har aldrig haft nån egen riktig gran! Svårt när vi inte är hemma ju!

Johan sa...

Det är svårt det där med när man ska starta egna nya traditioner och sluta "snylta" på föräldrarna på jul. Vi vägde lite fram och tillbaka och beslutet blev en Värmlandsresa trots allt, om inte annat för att förhoppningsvis få lite snö, men det vet man ju aldrig. Men egen gran hemma ska vi också ha, redan till helgen :)