söndag 17 november 2013

Ett litet rekord

Igår började jag (typ) dagen med löpning. Åt frukost, matade bäbis och fixade lite först men sedan bar det av. Jag var nästan lite pirrig för den planerade rundan skulle ju nästan bli ett långpass med nuvarande mått mätt. Åtminstone skulle det bli ett litet rekord. Det längsta springpasset på många månader. Över en mil. Vilken grej liksom. Det kändes lite som att jag skulle vara borta jättelänge och jag förberedde mig nästan som inför ett långpass. Dock tog jag inte med mig någon vätska eller energi. SÅ himla långt skulle jag ändå inte springa. Men hur som helst.

Bestämde mig för att hålla ansträngningsnivån på samma nivå som om det faktiskt vore ett långpass. Det fick gå hur sakta som helst. Och det kändes lite som att det gick fruktansvärt sakta. Men grejen är att det inte alls gjorde det. Visserligen gick det långsammare än vad det gör på den pulsnivån när jag är i min vanliga springform, men det gick definitivt snabbare än väntat. Coolt. Det kändes väldigt bra också. Inte alls som om det vore femte springturen efter förlossningen. Den här kroppen alltså. Ibland får jag hejda mig och påminna mig själv om verkligheten. Om att ta det lite lugnt. Tänk om kroppen bara luras? 11,6 sköna och lätta kilometrar blev det iallafall. Med känslan av att ha kunnat fixa det dubbla. Lovely.
Idag började jag (typ) dagen med gymstyrka. Ben och bål. Lite TRX, lite skivstång och lite kettlebells. Det var på skakiga ben jag gick hemåt sedan så träningsvärk lär vara att vänta. Så imorgon tränar jag nog inte många knop. Möjligtvis min nya kärlek "Happy hips" som jag inte kan få för mycket av. Jag är förhållandevis rörlig i höfterna, men mina baksidor har verkligen stelnat till de senaste månaderna. Knappt 17 minuter välgörande rörlighetsträning har jag både tid och ork till i princip varje dag.

5 kommentarer:

Snorkkis sa...

Så härligt med den återhämtningen! Och den hemmayogan blir jag nyfiken på - ska nog ta ett tredagars test. Har du prenumeration på det? Rekommenderas?

Löpning & Livet sa...

Ja, yogobe verkar riktigt bra! Har bara testat en 3-dagars gratisperiod (men körde bara ett pass, gravidyoga, som jag tyvärr inte fastnade för dock. Nu kör jag bara gratisvarianterna, men kan tänka mig att testa en prenumeration längre fram!

Rund är också en form! sa...

Vilken härlig känsla! Helt fantastiskt när kroppen är så med på det. :-)

Anki sa...

Fantastiskt! Och du ser ut att vara i jättebra skick redan, wow!

Unknown sa...

så häftigt! du både ser stark ut och ÄR stark. 12 km liksom! grymming.