måndag 25 november 2013

Första kvalitetspasset!

Jo minsann. Jag kände att det var dags, att jag kände mig mer än redo. För lite försiktig kvalité. Och kort.

Dagens plan var ett progressivt tempopass där farten stegrades successivt upp till 4km. Från lätt lätt jogg till en rejält ansträngd känsla, men en bit under tröskeln. Denna fart/ansträningning skulle jag hålla i 2km innan jag skulle jogga ner i 2-3km. Och exakt så blev det.


Åh, älska känslan av lite fart! Av att känna hjärtat slå snabbt. Av att flåsa. En saknad känsla. Och med tanke på att det var rätt kuperat är jag nöjd med ett snitt på 5:02 min/km på själva tempodelen. Farten hade visserligen ingen betydelse idag (och ett tag framöver) och jag kollade inte farten under tiden jag sprang utan gick enbart på känsla. Och känslan var bra. Nu är jag på gång. På väg. Mot nya rekord.

5 kommentarer:

Louise sa...

Härligt! Bästa känslan!

LinaTriathlet sa...

Härligt!! Grym du är!!

Mia sa...

Bra jobbat! Jag kommer ihåg känslan. Fast jag kommer också ihåg att jag var frustrerad för att allt inte bara var som det alltid hade varit - direkt! Tålamod... ;)

Rund är också en form! sa...

Jag förstår dig. Skönt att känna när kroppen jobbar sådär lite extra! :-)

anneliten sa...

Underbart!