måndag 30 september 2013

Swisch

Dagarna försvinner i en rasande fart och igår var det helt plötsligt bara 14 dagar kvar till den 13 oktober, det vill säga det datum som bäbisen är beräknad till. Galet. Jag tycker att det var nyss vi fick reda på att det fanns en liten plutt där inne. Fast ändå inte. På ett annat sätt känns det som en evighet sedan.Igår en lugn dag där det bakades bullar, vilades, fikades, lektes samt yogades. Det sista endast en halvtimme på kvällskvisten, men inte desto mindre välbehövligt för det. Och denna måndag började med ett besök hos barnmorskan. Alla värden var bra men däremot har magen, precis som jag anade, inte växt så mycket de senaste veckorna. Så för säkerhets skull ska vi på ett tillväxtultraljud imorgon. Förmodligen är det ingen fara, för det var lite liknande även förra graviditeten (då gjordes dock inget ultraljud) och Sixten var normalstor när han kom. Förmodligen har det att göra med att jag inte har någon magmuskelseparation vilket gör att allt liksom hålls in. Bäbisen är livlig och det hade den inte varit om den inte mått bra enligt barnmorskan. Men hellre det säkra före det osäkra.

Annat jag hunnit med denna dag är att anmäla mitt intresse för Berlin Marathon nästa år. Så nu är det bara att hoppas på tur med lottningen. Helst ska både jag och Martin få en plats vardera så håll gärna en tumme. Nu tänker jag lata mig ända fram tills att det är dags att åka och hämta Sixten. Någon träning blir det nog inte idag. Det får vänta tills imorgon.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Det går verkligen ruskigt fort! Och om du som gravid tycker det, tänk då vad vi andra tycker. ;-)

Kram M

LinaTriathlet sa...

Jösses vad tiden springer iväg! Galet fort! Spännande att det snart är dags för syskonet att komma till världen! :)

anneliten sa...

Jag är också lite sugen på Berlin marathon - lottning alltså? Inga "meritpoäng"?

Unknown sa...

åh hör av dig efter i morgon! Men såklart mår bäbisen bra annars skulle den inte sprattla runt så! men hur kommer det sig att dina magmuskler inte separerar sig, är det för att du är så superstark i dem? jag tror fortf att du kommer få barn före mig ;) typ den 10/10! kram!

Löpning & Livet sa...

malin: :)

lina: ja, snart är hen här!

anneliten: de gjorde om systemet eftersom platserna tog slut så galet snabbt förra året. Verkar (tyvärr) bara vara att hoppas på tur om jag förstått det hela rätt. Du har en vecka på dig att anmäla intresse from idag.

jonna: ja, vi får hoppas att allt är som det ska! men det tror jag.

jag vet faktiskt inte varför de inte vill dela på sig. När jag gick utbildningen inom träning under och efter graviditet frågade jag läraren (som bla är barnmorska) om magmusklerna delar sig på alla (efter som jag upplevde att de knappt gjorde det på mig när jag var gravid med Sixten) och hon sa att de måste göra det för att livmodern ska kunna växa. men det gäller tydligen inte mig :) Tror inte att jag är något särskilt fall då jag har hört även från andra att de fått en väldigt liten eller ingen separation. SÅ himla stark är jag nog inte :)

Anonym sa...

hej!

Jag har följt dig under din graviditet och fått inspiration av din aktiva graviditet. Jag själv är beräknad en vecka efter dig och har vart väldigt aktiv hela tiden. Löpning fram till vecka 33 då jag fick såå ont i blygdbenet och senare crosstrainer och simning och styrka. Mina blodvärden har varierat väldigt och jag har legat ganska lågt men orkar träna ändå. Vad har dina hb värden legat på om man får fråga? Hur har det gått med viktuppgång och sf mått? Jag blev också lite orolig då bebisen inte växt så mycket sedan förra gången. Kram

Löpning & Livet sa...

Anonym: kul att du också haft en så lätt och aktiv graviditet!

Mina HBT-värden är ok, men inte särskilt höga trots 200mg tillskott per dag. Igår låg det på 114. Jag är ju vegetarian vilket påverkar hb't negatvt.

Viktuppgång har jag inget problem med :) har gått upp ca 16kg. Dock har det stannat upp nu de sista månaderna och senaste veckorna har jag tappat lite, förmodligen pga att en del vätska släppt.

Jag gick upp ca 12-14kg förra gången och det var lite samma sak där. De första 10 kom väldigt snabbt under de första månaderna och sedan hände inte så mycket.

Mat för en dam sa...

hittade precis till din blogg via lofsan :)

Jag har också bf 13 okt och har också haft ett sf-mått som varit litet och inte växt, dock visade det sig att bebisen var 10% över normalkurvan i v.34 då jag gjorde senaste tillväxtultraljudet. Så det verkar kunna bli lite som det blir! Vore ju skönt om det är för att man inte har så mycket muskelseparation.

Vi får se när bebisarna kommer då!