måndag 23 september 2013

Välkommen vecka 38, välkommen ledighet

Jag måste säga att det kändes lite underligt när Martin och Sixten åkte iväg i morse medan jag kunde hoppa tillbaks ner i sängen efter frukost. Konstigt men lyxigt. Det blev en stunds läsning och sedan en tupplur, innan jag masade mig upp och bryggde kaffe och åt fem (!) knäckebröd med smör och ost. Alltså den där kombon är allt för god.


Provrumsfotande.. Vecka 38.

Efter nödvändigt fix gav jag mig av mot dagens första misson; att köpa lite smågrejer som jag/vi behöver ha köpt innan bäbisen dyker upp. Vi har ju alldeles tillräckligt med kläder redan och förmodligen kommer vi få en massa i samband med alla besök vi får de första veckorna, men jag kunde ändå inte låta bli att köpa en body och ett par byxor ytterligare. Något nytt ska väl även denna bäbis få. Vi hade mycket ärvda kläder till Sixten också, men lite nytt köpte vi även till honom.Efter shoppingen var det äntligen dags att besöka det där gymmet som jag egentligen skulle besökt igår. Jag var riktigt peppad på att träna efter minimalt av den varan under förra veckan, och mycket riktigt gick det fantastiskt bra också! Just idag blev det rörelse- och stabilitetsuppvärmning med pinne följt av två övningar för ryggen, två axelövningar, två bröstövningar och sedan återigen bålstabilitet och rörlighet, denna gång lite tyngre än i uppvärmningen. Jag kan inte undgå att tycka att det är fascinerande att jag blir starkare trots att jag nu är gravid i vecka 38. Visserligen kan det ha en aning att göra med att jag gymmar mer nu än annars, då löpningen tar upp största delen av träningstiden, men det är ändå så himla roligt. Dessutom har den värsta vätskesvullnaden (äntligen!) givit med sig så jag känner mig inte alls lika tung och osmidig. Just idag är jag faktiskt piggare än på länge och jag känner mig nästan inte ens gravid. Till och med är det så att jag nästan inte vill skiljas från magen. Fast det kanske bara är för att förlossningen oåterkalleligt närmar sig med stora steg...Nu ska jag passa på att vila mig lite innan det är dags att åka och hämta Sixten. Ikväll ska jag träffa vänner, bekanta och nya bekantskaper. Verkligen en fullspäckad första lediga dag det här. Men just idag känns det bara roligt.

7 kommentarer:

Malin sa...

Åh vilken härligt skön första ledig dag du fick. Perfekt kombo. Så suveränt att känna dig så stark, coolt!
Njut nu av dina lediga dagar.

Mia sa...

Jag läste överallt under graviditeten att man inte ska eller kan bygga muskler under graviditeten. Bullshit! :) Ska vi skriva en bok om saken? :) Härlig dag du verkar ha haft. Snart i mål!

Unknown sa...

vad underbart med en sådan morgon, att få ligga kvar i sängen och sen gå upp och äta en långfrukost! och vilka fina bilder, du ser helt fantastisk ut!

Löpning & Livet sa...

malin: jo, det blev en bra dag och nu har ytterligare en snart gått :)

mia: haha, ja det skulle vara nåt :)

jonna: Tack snälla!

Ingmarie sa...

Men åh vilken dag!
Fler sådanatill dig!
Jag tror det där att du får sova ordentligt och slipper stå/gå hela dagarna gör underverk!

Helena sa...

Jag är en sån där som följer din blogg lite tyst i bakgrunden...;) Men nu har jag två saker jag vill säga...:
1. Gud vad fin du är med magen! Härlig att du kan vara så rörlig trots att du är höggravid!
2. Som gravid tycker jag det är jättesvårt att hitta information om träning, och då framförallt övningar för bålen. Kan du inte visa lite vad du kör för bålövningar nu?
Tack för en fin blogg! Och lycka till med nya bebisen!:-)

Löpning & Livet sa...

Ska se om jag kan filma några övningar Helena :)

För bålen blir det just nu mycket balansövningar som är grymma för bålstabiliteten. En del annat blir det också som tex windmill, lite lättare raka plankvarianter, sidoplankor, rotationsövningar osv. Men färre och färre magövningar ju längre graviditeten har gått. Jag satsar istället mest på att stärka upp rygg och axlar.