tisdag 4 juni 2013

Två dagar, två springturer

Igår fick jag uppleva den tyngsta springturen på länge. Faktiskt så var det inte roligt. Alls. Det var så varmt och fuktigt och jag kände mig som en elefant. Stor och tung och med betongklumpar till ben (Det är faktiskt inte bara inbillning att jag blivit tung. Jag HAR blivit mycket tyngre. Mycket mer än jag tycker det ser ut som. Rotade fram den där vågen och konstaterade fakta. Kroppen är häftig som fixar det den känner att den behöver.). Lägg till en kissblåsa som utsattes för konstant tryck också så blir det ännu roligare. Men det är dumt att klaga, jag springer ju ändå på övertid. Iallafall om man ser till den officiella rekommendationen om att undvika hopp och stötiga aktiviteter efter vecka 20. Anledningen till det är ju dels trycket mot bäckenbotten men också eventuell snedbelastning av bäckenet. Jag tänker dock som så att så länge jag inte känner något obehag, är noga (hm...) med bäckenbottenträning och lyssnar ärligt på kroppen så springer jag.Idag däremot. Nästan kyligt att springa i t-shirt och tights/kjol. Men så mycket bättre. Fast det lustiga är att trots att det var så mycket tyngre igår så gick det pyttelite långsammare idag. Trots att jag la in någon extra gångpaus igår. Idag gick jag bara lite i två backar. Så kan det vara.Jag har föresten hittat en ny dryck att bli beroende av. Jag är generellt svag för juicer och dylikt och dricker alldeles för mycket mineralvatten för att det ska kännas bra. Vi hade en kolsyregrej hemma, men den verkar ha lagt av och då köper jag tyvärr vattnet istället. Inte alls bra för miljön. Men å andra sidan har vi ingen bil så vi kanske kan säga att det väger upp i alla fall lite? Men hur som helst. Havredryck apelsin & mango. Vilken dryck! Kan vara det godaste jag druckit någonsin. Jag hoppas den finns i literförpackning för då vet jag någon som, åtminstone tillfälligt, kommer byta ut frukostjuicen. Så himla gott!

5 kommentarer:

Mela sa...

Det gör den - eller har iallafall gjort förut (funnits i literförpackning, alltså). Jag tycker den påminner om Naturens Under, som jag ÄLSKADE när jag var liten!

Anonym sa...

Klokt att du lyssnar på kroppen! Jag är imponerad över att du springer så länge du kan. Underbart. :-))

Löpning & Livet sa...

Mela: åh, måste typ till en mataffär nu! :) Naturens under har jag aldrig hört talas om dock. Men det låter gott :)

rund...: Jag är imponerad av kroppen :)

Anonym sa...

Visst finns den i litersförpackning! ! 18 kronor eller så tror jag att jag brukar köpa den för på ICA Maxi. Den är verkligen god! Cecilia/MittVal

Unknown sa...

Jag såg den på Willys igår. Hade dock fullt i händerna så den fick inte följa med hem, men jag litar på dig att den är god :)