torsdag 27 juni 2013

Morgonjoggad

Morgonjoggar har det inte blivit många det senaste knappa ett och ett halva året då transportspring varit en del av min vardag. Det blev nog inte jättemånga under föräldraledigheten dessförinnan heller i och för sig. Men innan dess var de ett frekvent förekommande inslag i min träningsvardag.Idag var morgonjogg dock enda alternativet om jag skulle få in något spring. Kvällstid är inget alternativ. Jag är mer död än levande då. Klibbig och svullen och det enda jag vill är att duscha iskallt. Så morgonjogg fick det bli. Kort och effektivt. En knapp femochenhalva. Och vilken tur sedan! Det var svalt ute och jag såg ett rådjur och en fasan och benen var pigga och tio kilo plus var som bortblåsta. Typ trettio sekunder snabbare per kilometer sprang jag utan ansträngning. Vilken grej. Älska kroppen! Ingen ryggsäck, ingen vagn, ingen klibbig värme och (nästan) inga andra än jag och djuren ute. Det får nog bli mer av den här varan tror jag bestämt.

4 kommentarer:

Rund är också en form! sa...

Vad skönt det är att springa när det känns så bra. :-)

Snorkkis sa...

Härligt! Tidiga mornar har verkligen varit fräscha nu. Men klibbiga o varma kvällar. Thank god för isvattten.

Lånar jätte gärna några av böckerna av dig om jag får! Hörs/ mail.

Ann sa...

Åh så ljuvligt skönt!! Grymma grymma kroppen din!
Min är också bra mycket mer alert förmiddagstid kontra kvällning, men ändå jäkligt mycket bättre på kvällarna om jag har fysat på dagen än om jag gjort ingenting.
Viktigt det där med träning alltså.
Kram!

Unknown sa...

wow vilken känsla! underbart!